VERBLIJF Ga deze zomer eens kamperen in de buurt van Brussel

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 19 jul. 2023, 07:30)
Ga deze zomer eens kamperen in de buurt van Brussel
Nu de hete zomer in volle gang is, hoef je niet meer naar het buitenland om te genieten van het prachtige weer.

Wanneer je denkt aan kamperen, dan denk je waarschijnlijk aan een camping in Zuid-Spanje, Frankrijk of in Italië. Misschien komt zelfs onze eigen Ardennen in je op wanneer je hieraan denkt. Maar waar je waarschijnlijk geen rekening mee houdt, is dat je ook uitstekend kan kamperen in de buurt van Brussel.

Kamperen is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving die Brussel te bieden heeft. Het stelt je in staat om weer volledig tot rust te komen in een prachtige setting met onwijs veel natuur om je heen.

En hoe handig is het dan als je het ook kan doen in de buurt van onze mooie stad? Als je benieuwd bent wat de beste campings in de buurt van Brussel zijn en wat je allemaal nodig hebt voor een succesvolle campingtrip, lees dan snel verder.

De leukste campings in de buurt van Brussel

Hier zijn 3 populaire campings in de buurt van Brussel:

Camping de Bruxelles

Camping de Bruxelles is een populaire en mooie camping die slechts op zo’n 15 kilometer van het stadscentrum van Brussel ligt. De camping is gelegen in een groene omgeving en biedt ruime standplaatsen voor tenten, caravans en campers. Als je zelf geen tent of camper hebt, kan je deze ook huren bij de camping.

In deze prachtige omgeving is het niet moeilijk om helemaal tot rust te komen. Camping de Bruxelles beschikt daarnaast ook nog over verschillende faciliteiten, waaronder een speeltuin voor kinderen en uitstekende sanitaire opties.

Camping Groeneveld

Camping Groeneveld ligt in een prachtig gebied in de bossen op zo’n 30 minuten rijden van Brussel af. Doordat de camping in zo’n bosrijk gebied ligt, is het de perfecte plek om de batterijen weer op te laden en even volledig tot rust te komen.

Maar dit is niet alles waar de camping goed voor is, het heeft namelijk meerdere voorzieningen voor elke soort vakantieganger. Naast de mooie omgeving biedt de camping ook een tennisbaan, speeltuin en een fijn restaurant aan. Hier heb je dus echt alles wat je hartje begeert.

Camping Diepvennen

Camping Diepvennen is gelegen in het pittoreske dorpje Boom, op ongeveer 20 kilometer van Brussel. Net zoals de andere campings op deze lijst, biedt ook deze camping een ontspannen ervaring in een bosrijke omgeving. Maar wat Camping Diepvennen onderscheidt, is dat het ook chalets aanbiedt én een zwembad heeft. Daarnaast kan je hier natuurlijk ook overnachten in een camper of tent, als je dit liever hebt.

Wat heb je nodig als je gaat kamperen

Als je gaat kamperen in de buurt van Brussel, zijn er een aantal essentiële items die je nodig hebt voor een comfortabele kampeerervaring. Ten eerste heb je een goede tent nodig die geschikt is voor het aantal personen waar je mee kampeert.

Zorg ervoor dat je tent waterdicht is, zodat je droog blijft tijdens eventuele regenbuien. Sommige campings hebben uiteraard ook zelf tenten, stacaravans of chalets die je kunt huren. Als je niet vaak kampeert, kan dit misschien een betere optie voor je zijn.

Maar daarnaast is het belangrijk dat je andere cruciale zaken bij je hebt. Een comfortabel luchtbed is zeker geen overbodige luxe. Dat geldt ook voor kookgereedschap en borden en bestek voor kamperen, dat je kampeerervaring een stuk fijner zal maken. Naast deze essentiële items, kan je ook kijken naar andere zaken zoals een licht, een tafel en een campingstoel.

5 tips voor een geslaagde kampeertrip

Of je nou gaat kamperen in de buurt van Brussel, de Ardennen of op een andere plek, deze tips zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je kampeertrip kan halen.

● Reserveer je campingplek ruim van tevoren, vooral tijdens de zomermaanden wanneer het druk kan zijn.

● Neem voldoende warme kleding mee, zelfs tijdens de zomermaanden, aangezien de temperatuur 's avonds kan dalen.

● Vergeet niet om insectenspray en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien je veel tijd buiten zult doorbrengen.

● Plan je activiteiten van tevoren om het meeste uit je verblijf in Brussel te halen.

● Respecteer de natuur en de campingregels, en laat de camping netjes achter bij vertrek.

Als je deze tips volgt, kan er eigenlijk al niks meer misgaan. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is kijken welke camping je het beste bevalt en hier reserveren. Als je dit artikel goed hebt doorgelezen ben je uitstekend voorbereid om het meeste te maken van jouw kampeertrip.

Ook als je besluit om te kamperen in een ander land of een andere plek, kunnen deze tips erg handig zijn. Zorg er dus voor dat je ze goed onthoudt en we wensen je veel plezier bij het kamperen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]