Genieten van de zon in Brusselse parken

Geschreven door Frédéric Solvel - 28 mrt. 2022, 00:00 (Bijwerken: 28 mrt. 2022, 12:33)
Genieten van de zon in Brusselse parken

Om te beginnen een kleine aanbeveling. Kies niet voor het Koninklijke Park en het Jubelpark: ze zijn gemakkelijk toegankelijk en zijn al snel overvol.

Egmontpark

In het centrum van de vijfhoek zijn de parken waar je kan ontsnappen aan de drukte van de stad eerder zeldzaam. Het Egmontpark is een gelukkige uitzondering. Gelegen tussen de Waterloosesteenweg en de Zavel is deze anderhalve hectare groen een echte oase van rust. Het is er zalig vertoeven na het shoppen in de Louizawijk. Als de zon wordt afgeschermd door de gebouwen in de buurt, kan je naar de Zavel gaan om er heerlijk te snoepen. L'Orangerie en het zuidgerichte terras zijn gegeerd door zondagsbrunchers. Je hebt toegang langs The Hotel en via de Wolstraat nummer 32.

Ter Kameren in het kwadraat

Bij het vernoemen van Ter Kameren haast heel Brussel zich naar de grasvelden rond het gelijknamige meer. Men gaat er naartoe om te picknicken, naar muziek te luisteren en te sporten in een vrolijke kakofonie. Met de veerboot heb je er een zicht op het eiland van Chalet Robinson of je kan er een boottochtje maken.

Maar Ter Kameren, dat is ook een abdij onderaan de Louizalaan. Vanaf de IT Tower en Callens Café dalen de tuien van de abdij in vijf terrassen naar het Flageyplein. Dit alternatief voor de overbevolkte 'stranden' aan de vijvers van Elsene wordt vaak verwaarloosd.

Op de houtskool van Sauvagère

Waar de gemeentes Ukkel, Drogenbos en Linkebeek samenkomen, ligt het park Sauvagère. Het is niet het mooiste, het grootste, het charmantste of het toegankelijkste uit deze selectie, maar het is het enige waar je een barbecue vindt! Als dat geen argument is... 

De 18 holes van de Mellaertsvijvers

Je kan er een tochtje maken met de pedalo of minigolf spelen vooraleer in het Park van Woluwe te flaneren aan de andere kant van de laan of de groene wandeling te ondernemen. Je rondt de namiddag af met een lekker ijsje in de Brasserie des Etangs Mellaerts.

Rood Klooster, poort tot Zoniën

“Alle wegen van het Zoniënwoud leiden naar het Rood Klooster” zegt de legende! Op een oppervlakte van zes hectares biedt het Rood Klooster aan de bezoekers tuinen, wandelingen, een gezondheidspiste en, bovenal, een speeltuin voor kinderen. Over de piratenboot is iedereen het eens… Het Rood Klooster, dat is bovenal de poort tot het Zoniënwoud, de "groene long van Brussel" met 4000 hectares met paden die je te voet, met de fiets of te paard kan afleggen.

Trip naar Tervuren

Een namiddag in Tervuren begint vaak met een tramrit. Neem je bal, dekentje en zonnecrème en spring op tram 44, richting terminus. Bij het beklimmen van de Tervurenlaan glijd je onder de bomen door om vervolgens een majestueus zicht te hebben op het Koloniënpaleis. Ja hoor, tram en plezier kunnen hand in hand gaan. Een uitgestapt, kan de trip naar Afrika beginnen dankzij het museum (dat in september 2013 sluit voor renovatie) of in de schaduw van de bomen en aan de rand van het water. Het is er echt mooi…

Beuk of geen beuk in het Laerbeek Bos

De grootste beuk van het Zoniënwoud staat bijna in het klassement van het Werelderfgoed van de Unesco. Nochtans verdient zijn evenknie van Laerbeek evenzeer een bezoekje. Je kan er wandelen op een domein van meer dan 33 hectares. Zeker de moeite in de lente wanneer de hyacinten en andere lelies er bloeien.

Het geheim van Tenbosch

Als er maar één adres uit dit artikel je bijblijft, dan moet het zeker dit zijn: hoek Lariksenstraat (rue des Mélèzes) en Hector Denisstraat. Het park Tenbosch is waarschijnlijk een van de best bewaarde geheimen van de hoofdstad. Laten we een tipje van de sluier oplichten: familiaal karakter, zeldzame bomen, uitrusten, grasvelden, water, speelpleinen… Zoveel dingen die je op het eerste zicht niet zou denken en die uitnodigen tot een wandeling om je plekje onder de zon te vinden!

In Etterbeek vertoont de Jean-Felix Hap tuin ongeveer dezelfde karakteristieken. Toegang via de Waversesteenweg 510. Kan je deze geheimen voor jezelf houden of zal je ze delen?

Voorwel Vorst, dag Duden

Deze twee parken zijn buren, maar diametrale tegengestelden! Vergeet Vorst, neem je moedin beide handen en ga naar Duden. Achter het stadion van Union Saint-Gilloise, historische voetbalclub van de hoofdstad, verrast het Dudenpark met zijn wilde karakter. Het reliëf van dit park spreekt de uitdrukking van "vlakke land" tegen: hoogste punt op 90 meter, laagste punt op 55 meter. Voornamelijk schaduwrijk, ideaal voor bij grote warmte.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]