Kuifje - Het Geheim van de Eenhoorn - Wereldpremière

Geschreven door BrusselsLife Team - 18 okt. 2011, 00:00 (Bijwerken: 10 dec. 2018, 09:08)
Kuifje - Het Geheim van de Eenhoorn - Wereldpremière
Op 22 oktober verwelkomt bioscoop UGC de Brouckère de wereldpremière van de nieuwste film van Steven Spielberg : "De avonturen van Kuifje: het geheim van de eenhoorn". De gelegenheid voor Brussel om een evenement te organiseren rond de bekendste reporter van België.

Spielberg was al jaren van plan om een film te produceren gebaseerd op het werk van Hergé. Het was echter van essentieel belang dat hij de grafische stijl van Kuifje zou respecteren. Bijgevolg was het ondenkbaar om een klassieke film te realiseren waarin de helden van de stripverhalen worden gespeeld door studioacteurs. Met de technologie van "performance capture", gebruikt door James Cameron in 'Avatar', was het avontuur uiteindelijk mogelijk. En omdat de Kuifjestripverhalen in eerste instantie een 100% creatie zijn, is het logisch dat de première in Brussel plaatsvindt. Om deze buitengewone gebeurtenis en het grote publiek zo optimaal mogelijk te kunnen verwelkomen, zal het De Brouckèreplein volledig afgesloten zijn voor verkeer en enkel toegankelijk zijn voor voetgangers van 12.00u tot 16.00u. De aankomst van beroemdheden wordt getoond op gigantische videoschermen op het De Brouckèreplein. En omdat noch jullie, noch wij beroemdheden zijn, moeten wij enkele uren extra wachten om het geheim van de eenhoorn te ontdekken. De bioscopen UGC (Toison d'Or & De Brouckère) & Kinepolis organiseren avant-premières op zaterdag 22 oktober om 23.45u en zondag 23 oktober de ganse dag (meer dan 15 voorstellingen). U kunt uw plaatsen nu al kopen! Kriss Gutierrez Cuervo & Frédéric Solvel

Programma van vrijdag 21

- 18u30: Inwijding van het standbeeld van Kuifje en Bobbie in het ComicsCafe op de Grote Zavel. Zullen aanwezig zijn: de burgemeester van Brussel, de maker van het werk Nat Neujan, Philippe Geluck en tal van andere genodigden!

Programma van zaterdag 22

- 11.00u en 12.00u: Een grote parade van oude voertuigen uit de albums van Kuifje, getekend door Hergé, doorkruist de straten van Brussel (Paleizenplein, Zavel, Grote Markt, Beurs, De Brouckère). - 12.00u-13.00u: Een spektakel met luchtacrobatie door Compagnie Les Passagers op het Kuifjefresco van 300m2 voor de gevel van hetgebouw Continental (Coca Cola) op het De Brouckèreplein. - 13.00u à 14.15u: Aankomst van de beroemdheden, waaronder Steven Spielberg, op de rode loper aan Cinéma UGC de Brouckère.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]