TOP

Het Huis van de Europese geschiedenis 19 septembre 2018

Aureline Maillard.

19 Sep 2018, 12:09 Last Updated: 26 Sep 2018, 08:09

Het Huis van de Europese geschiedenis neemt bezoekers mee op een reis langs mythes, ontdekkingen en chaos die het Europa van vandaag gevormd hebben.

Het Huis van de Europese geschiedenis 19 septembre 2018
Het Huis van de Europese geschiedenis 19 septembre 2018

Van het academische naar het eigenaardige! Het nieuw geopende Huis van de Europese geschiedenis neemt bezoekers mee op een reis langs mythes, ontdekkingen en chaos die het Europa van vandaag gevormd hebben.

 

Het museum, een mooi gerenoveerd Art Deco gebouw, gelegen in het groene Park Leopold, is de perfecte plaats om een reis te maken doorheen eeuwen van Europese geschiedenis. Met de hulp van een multimedia tablet, zal je objecten kunnen zien, horen en aanraken die afkomstig zijn uit meer dan 300 collecties doorheen Europa. De permanente tentoonstelling biedt een uniek pan-Europees perspectief dat je aanmoedigt kritisch te reflecteren over het Europees verleden.

 

Voor families biedt het museum speciale ontdekkingsruimten met tal van interactieve, praktische mogelijkheden op elke verdieping voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

 

Het museum bezoeken duurt ongeveer 90 minuten. Aangepast en specifiek materiaal voor scholen zijn ook te verkrijgen.

 

Parc Léopold, open 7/7, gratis, tablets beschikbaar in de 24 EU talen, groepen van 10 personen of meer moeten enkele weken op voorhand boeken, 90min.

 

Musea