Koninklijk Museum Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, ziet onze geschiedenis op een andere manier !

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 04 apr. 2022, 16:08)
Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, ziet onze geschiedenis op een andere manier !
België is een klein land, maar heeft een rijk cultureel erfgoed, zoals blijkt uit de Guldensporenslag, waarbij het Vlaamse leger in 1302 Napoleon versloeg. Ons leger is altijd strategisch en machtig geweest. 

Rijk Belgisch cultureel erfgoed.

Als u op een interessante manier meer over de geschiedenis van België te weten wilt komen, is het museum dat wij u voorstellen de beste plaats om op een leuke manier meer over het onderwerp te weten te komen. 

 

 

Een modern museum met een geweldige locatie


Het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, gelegen in het Jubelpark in Brussel, verwelkomt u graag voor een bezoek elke dag van 9u tot 17u. Gemakkelijk te bereiken, de site is zeer goed bereikbaar, bus, tram, metro of auto u heeft de keuze. Er zijn verschillende parkeerterreinen aangelegd zodat u snel genoeg plaats heeft zonder dat u moeilijk een plaatsje hoeft te zoeken. Bovendien zijn er hotels in de buurt, zodat u in Brussel kunt blijven en de stad kunt bezoeken. Als teken van moderniteit heeft deze serre ook toegang voor mensen met beperkte mobiliteit. Iedereen kan het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis bezoeken. 

 


Uitzonderlijke tentoonstellingen


Er zijn verschillende tentoonstellingen in dit museum, waarvan sommige permanent zijn en andere tijdelijk, zodat het museum niet altijd dezelfde inhoud aanbiedt en dus kan diversifiëren. U kunt deze plaats dus meerdere keren bezoeken, om andere tentoonstellingen te bewonderen. De collectie van het museum omvat medailles, emblemen, wapens, schilderijen, textiel en militaire uniformen. Het museum heeft een rijke en gevarieerde collectie van uitzonderlijke voorwerpen om uw ogen te strelen. 

 


Ontspanningsruimte 


SkyCafé en winkel staan ook op het programma. In de cafetaria van het museum kunt u terecht voor een hapje, een broodje en een drankje. Zo kunt u nog meer van uw bezoek genieten en hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een plek om te eten. U kunt ook een drankje nemen om uw bezoek nog gezelliger te maken. In de winkel vindt u bijna alles wat met het leger te maken heeft: badges, stickers, speldjes, affiches, sleutelhangers, modellen van vliegtuigen, tanks en schepen, maar ook boeken over de belangrijkste thema's die in het Legermuseum zijn ontwikkeld en publicaties van wetenschappelijke medewerkers. Zo kunt u een hele dag doorbrengen met het bezoeken van het museum, winkelen en eten en waarom niet het 50e verjaardagspark bezoeken? 

 

 

Een groot museum dat door iedereen wordt gewaardeerd


Dit militaire museum, open sinds 1923, is een echte Brusselse instelling en een must om te bezoeken. Hoog gewaardeerd op Google met een gemiddelde van 4,5 uit meer dan 3000 beoordelingen, zult u blij zijn met uw bezoek. Tot slot wordt het door velen beschouwd als een van de mooiste musea van Brussel, of zelfs van ons land, en u zult onder de indruk zijn van zijn grootsheid en grandeur. 

 

 

Mis zo'n cultureel en intellectueel rijke ervaring niet. 

 

 

Ga het zien, u zult aan het eind van het bezoek nog trotser op ons land zijn. Lang leve de cultuur! 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]