Hoe een bank kiezen

Geschreven door Lorie Votuga - 14 nov. 2012, 00:00 (Bijwerken: 26 feb. 2018, 13:44)
Hoe een bank kiezen
Een bank kiezen is geen onbelangrijke beslissing. Het volstaat niet het eerste het beste agentschap binnen te stappen. Het gaat om een engagement van lange termijn dat u best op voorhand goed bestudeert. Stel de juiste vragen. Waar bent u naar op zoek? Welke bank komt het beste tegemoet aan uw verwachtingen?

Hoe oud bent u? Wat is uw professionele situatie? Welke projecten wilt u realiseren? Waar bent u naar op zoek: sparen, krediet, verzekering, investering... U moet heel wat details uitklaren vooraleer een bank te kiezen.

Bankkosten vergelijken

Win voldoende informatie in om de kosten te kennen die de bank u kan aanrekenen voor de verschillende voorgestelde diensten: beheerskosten, kosten om in debet te kunnen gaan, geldopname uit automaten van andere banken, versturen van uittreksels via de post, vervanging van een verloren of gestolen bankkaart, Proton, PC banking, kosten verbonden aan stortingen en kredieten… Hoeveel moet u hiervoor betalen? Wat wordt u voor die prijs aangeboden?

De grote banken

België telt heel wat banken. Aan de top van de hiërarchie zijn er vier banken die meer dan drie vierde van de markt bedienen: BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING. Deze grote structuren bieden een groot gamma aan bancaire en financiële diensten.

Gespecialiseerd

Naast de mastodonten zijn er nog andere banken die gekozen hebben voor de gespecialiseerde weg. Zij bieden niet het geheel van bancaire producten maar richten zich op specifieke kanalen met aangepaste producten en diensten en aan aantrekkelijkere voorwaarden. De Ban van Breda bijvoorbeeld positioneert zich duidelijk als de bank voor KMO’s en vrije beroepen. Wie meer begoed is, zal eerder naar privébanken gaan. Nieuwelingen zoals Rabobank.be en Keytrade bieden enkel online diensten aan bodemprijzen. Aarzel niet om de concurrentie te laten spelen en de markt te bestuderen. Het gaat immers om uw bezit! Lorie Votuga

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]