Hoe naar de luchthaven van Zaventem gaan?

Geschreven door Olivia Regout - 12 feb. 2012, 00:00 (Bijwerken: 03 jun. 2020, 16:12)
Hoe naar de luchthaven van Zaventem gaan?
De vakantie komt weer wat dichterbij en u heeft beslist om er met het vliegtuig op uit te trekken! Enkele tips om je vakantie goed aan te vatten.

Wagen, bus, trein, taxi, fiets, autostop... BrusselsLife lijstte een hele reeks verschillende manieren op om zo gemakkelijk mogelijk naar de luchthaven van Brussel te gaan.

Met de wagen of de moto

Vanuit het centrum van de stad zijn er twee mogelijkheden. Vanop het Meiserplein neem je de Leopold III-laan langs de verschillende kruispunten en de NAVO tot uiteindelijk de luchthaven.

In hartje Brussel neem je de Belliardstraat en de gelijknamige tunnel om op de E40 terecht te komen. Blijf op de rechter rijstrook, want bij de verkeerswisselaar van Sint-Stevens-Woluwe neem je de ring. Na enkele honderden meters rij je rechts en volg je de verkeersborden met een vliegtuigje op.

Vanuit de periferie is het heel eenvoudig: het volstaat de ring te volgen tot de splitsing richting luchthaven (heel goed aangeduid). Eens ter plekke, is het zaak een parkeerplaats te vinden. Kies, afhankelijk van de parkeerduur, voor de economisch voordeligste parking. Kort of lang, VIP-formule, tarieven: je vindt alle info op brusselsairport.be.

De prijs? De rit kost je wat geduld als je in een file terechtkomt, de brandstof betaal uiteraard ook, maar het is vooral de parking die een duit kost! Afhankelijk van de duur van je verblijf en het type parking waar je voor kiest (express, economy, holiday, VIP…) betaal je een 'prijs op maat' tussen 16 € en 28 € per dag. Er zijn geregeld promoties waardoor het totaalbedrag kan dalen. Motards kunnen gratis terecht op plaatsen die bewaakt worden met een camera.

Een kleine tip. Bepaalde hotels in de buurt van de luchthaven bieden vijftien dagen gratis parkeren in hun parking op voorwaarde dat je er een nacht doorbrengt. Van daaruit brengt een shuttle je naar de luchthaven. Dat is het geval bij Crown Plaza Brussels Airport, Thon Hotels Brussels Airport, Sheraton Airport, Golden Tulip Brussels Airport, Van Der Valk Airport...

Met de bus

De busdiensten Airport Line van de MIVB verzorgen een expressverbinding tussen het centrum van Brussel en de luchthaven van Zaventem. De rit duurt 30 minuten.

De lijn Airport Line n°12 rijdt van maandag tot vrijdag tot 20u en doet enkel de volgende haltes aan: Luxemburg, Schuman, Dimant, Genève, Da Vinci en NAVO. 's Avonds, op zaterdagen en feestdagen brengt ook lijn 21 je naar Zaventem. Deze stopt aan alle haltes. Er zijn plannen om met een tramlijn de luchthaven rechtstreeks met het stadscentrum te verbinden.

De Lijn heeft ook een busdienst die vertrekt aan het Noordstation (lijnen 272 en 471), de NAVO (lijnen 272, 471 en 620) en het metrostation Roodebeek (lijnen 359 en 659).

De prijs? Als je op voorhand een ticket koopt, betaal je 4 €. Op de bus zelf betaal je bijna het dubbele, 6 €. Voor wie geregeld de bus neemt, is er een abonnementsformule. Meer info via de MIVB.

Met de trein

Je kan ook met de trein Brussels Airport Express naar de nationale luchthaven gaan. Dit is een rechtstreekse lijn via de stations Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord. Ze rijdt gemiddeld vier keer per uur en als alles goed verloopt, duurt de rit 20 minuten. Info en uurregeling op www.sncb.be.

De prijs? 8,50 €

Met de taxi

Als je liever niet in de menigte terechtkomt of je wagen liever niet verschillende dagen achterlaat op een onbekende parking, is de taxi de beste oplossing. Aarzel niet om een beroep te doen op je gebruikelijke taxibedrijf of op aeroportnavettes.be en vertrek rustig zonder afhankelijk te zijn van anderen. Wie beperkt mobiel is, kan een taxi reserveren bij Taxi Hendriks, tel. 02/752.98.00.

De prijs? De rit zal je 40 tot 45 euro kosten, je bent gewaarschuwd.

Met de fiets

Voor ervaren fietsers is het mogelijk om met de fiets naar de luchthaven te gaan. Vanaf het rondpunt van Zaventem loopt er een rode fietsbaan naar Parking Bus P15a op niveau 0 van de terminal. Je kan er je fiets veilig (camerabewaking) achterlaten.

Autostop

Als je bagage op je rug meedraagt, kan autostop een goedkoop, maar onvoorspelbaar alternatief zijn om naar de luchthaven te gaan. Vertrek tijdig om je vliegtuig niet te missen!

Als je plaats neemt op het Meiserplein moet je een goed plaatsje uitkiezen om een lift tot Zaventem te vinden. Speel je liever op zeker? Met wat geluk vindt je een betrouwbare oplossing op bepaalde carpoolsites!

Samengevat

Brussel Stad - LuchthavenPrijsTiming
Wagen16 € - 28 €/dag(parking) 30 min.
Bus 4 € - 6 € 50 min.
Trein 8,50 € 17 min.
Taxi 45 € 30 min.
Fiets Gratis 55 min.
Autostop (Bijna) gratis 30 min. tot onbepaald

 

Kortom, afhankelijk van de duur van je reis, de vertrekplaats en je budget, kan je voor de voordeligste oplossing kiezen…

Dit gezegd zijnde, het plan bij uitstek is een beroep doen op een vriend. Vraag aan een goede ziel om je naar de luchthaven te brengen en je er te komen oppikken. Ooit zal hij he ook aan jou vragen... 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]