Het Huis van de Europese geschiedenis 18 juillet 2017

Geschreven door Donatienne de Vleeschauwer - 18 jul. 2017, 00:00 (Bijwerken: 10 mrt. 2022, 10:54)
Het Huis van de Europese geschiedenis 18 juillet 2017
Het Huis van de Europese geschiedenis

Van het academische naar het eigenaardige! Het nieuw geopende Huis van de Europese geschiedenis neemt bezoekers mee op een reis langs mythes, ontdekkingen en chaos die het Europa van vandaag gevormd hebben.
 

Het museum, een mooi gerenoveerd Art Deco gebouw, gelegen in het groene Park Leopold, is de perfecte plaats om een reis te maken doorheen eeuwen van Europese geschiedenis. Met de hulp van een multimedia tablet, zal je objecten kunnen zien, horen en aanraken die afkomstig zijn uit meer dan 300 collecties doorheen Europa. De permanente tentoonstelling biedt een uniek pan-Europees perspectief dat je aanmoedigt kritisch te reflecteren over het Europees verleden.
 

Mis ook de tijdelijke tentoonstelling Interactions niet. Spelen en interactieve objecten tonen hoe eeuwen van grensoverschrijdende uitwisselingen onze Europese voeding, cultuur en dagelijks leven hebben vormgegeven. Met Tracking my Europe, een collaboratief digitaal experiment om de verbondenheid tussen verschillende delen van de wereld in kaart te brengen, kan je als bezoeker ondervinden op welke manier je verbonden bent met Europa en de rest van de wereld.
 

Het museum bezoeken duurt ongeveer 90 minuten. Aangepast en specifiek materiaal voor scholen en families zijn ook te verkrijgen.
 

Parc Léopold, open 7/7, gratis, tablets beschikbaar in de 24 EU talen, groepen van 10 personen of meer moeten enkele weken op voorhand boeken, 90min.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]