Jazz leren in Brussel

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Jazz leren in Brussel
De liefhebbers van jazz weten het maar al te goed. Jazz zou geen jazz zijn zonder België en Adolf Sax. Alhoewel deze laatste uit Dinant komt, blijft Brussel toch ook een gerenommeerde Belgische stad voor fans van koper-en snaarinstrumenten die een instrument willen leren spelen. Ziehier een route, te voet te maken, langs 6 plekken in het centrum van de stad, die voor de jazz onvermijdelijk zijn.

"De bezoeker begint zijn weg langs de Regentschaplaan, waar zich, ter hoogte van de Zavel, het Koninklijk Conservatorium van Brussel bevindt. Deze prestigieuze instelling die een opleiding in de muziek aanbiedt, heeft een jazz-sectie met meerdere opties en specialiteiten zoals de contrabas, de basgitaar en de saxofoon. Deze opleiding van hogere artistieke studies is van het lange type en duurt vier jaar. Wanneer de wandelaar verder gaat en het Justitiepaleis evenals het Conservatorium achter zich laat, zal hij, niet veel verder, aan het Muziekinstrumentenmuseum komen, in de Bergstraat. We leren er de geschiedenis van zo'n honderdtal muziekinstrumenten. De bibliotheek van het museum is trouwens (samen met die van het Koninklijk Conservatorium) een uitstekend vertrekpunt voor nader onderzoek van de materie. Enkele meters beneden het museum, zal de muzikant, op zoek naar een trompet, een klarinet of een saxofoon, zijn geluk vinden, recht tegenover de Ravenstein Gallerij, bij "Music & Instrument Distribution". Omdat het altijd nuttig is producten uit verschillende winkels met elkaar te vergelijken (zeker in het geval van de aankoop van een muziekinstrument), moet hij zeker verder gaan in de richting van de Albertinabibliotheek en onmiddellijk daar links nemen, de Sint-Janstraat waar men kan gaan neuzen bij "Leveugle Music House". Vervolgens zet hij zijn weg voort door de Lombardstraat verder af te lopen tot aan de kruising met de Zuidstraat waar de winkels van "Key Music" en "Music Office" de moeilijkste van de kopers zeker zal kunnen voldoen."

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]