Lenteterrasjes

Geschreven door Frédéric Solvel - 17 apr. 2016, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:30)
Lenteterrasjes
Eindelijk, de temperaturen ontwaken uit hun lange winterslaap! Een echte hittegolf hoeven we nog niet te verwachten, maar heerlijk lenteweer als dat van de voorbije dagen is alvast ideaal voor een gezellig terrasje.

Een overzicht van enkele lenteterrasjes

Schuilen voor… lawaai

Een oase van rust, midden in de stad. Beter kan je het terras van Motel One Brussels niet omschrijven. Het terras bevindt zich op de binnenkoer van dit hotel in de Koningsstraat en baadt in het groen. Ook in de omgeving van de Naamsepoort kom je tot rust. Op het prachtige terras van Cospaia geniet je met een glaasje in de hand van het uitzicht op de Gulden-Vlieslaan en de majestueuze koepel van het Justitiepaleis. De tuin van de Renard Bleu, op slechts een steenworp afstand in de gezellige Marollenwijk, is de uitgelezen plaats voor een pintje met de vrienden. Zin in een trappist of toch eerder een biobiertje? Voor ieder wat wils!

Glazen daken

Bescheiden temperaturen, maar tóch genieten van die eerste zonnestralen: pure luxe die enkel mogelijk is op een terras met glazen overkapping. Noteer alvast de volgende adresjes: Brasserie des Etangs Mellaerts in Woluwe, de uitgelezen plek om te verpozen na een fikse wandeling; Pin Pon, op het Vossenplein, na een bezoekje aan de vlooienmarkt; Le Mess in Etterbeek voor een zonovergoten lunch. Ook La Terrasse in de Mérode met zijn afneembaar dakraam verdient een plaatsje in de lijst. Ten slotte hou je best ook even halt in één van de bijzondere zaken die de Koninklijke Galerijen, het mooiste glazen dak van de stad, rijk zijn.

Beloning na de fikse wandeling

Bij de eerste zonnestralen wordt de oude spoorweg over de Tervurenlaan overspoeld door wandelaars. Het terras van La Vigne biedt hen een verrassende blik op de Mellaertsvijvers en de wijnranken. Na – of tijdens – een dagje shoppen in het centrum komt een tussenstop op één van de vele terrasjes in de voetgangerszone rond de Beurs van pas. Als je daarna in Brussel-Zuid de trein naar huis neemt, voorzie je best nog wat tijd om naar de RBG Bar van het Park Inn by Radisson te gaan. Het terras kijkt uit op een groene binnenkoer.

Verwarmd terras

Zoals wel vaker strooit het weer op het allerlaatste moment nog roet in het eten. We sluiten een zonovergoten week af met een druilerig weekend. Daar weten we wel raad mee. Snel iedereen optrommelen via WhatsApp, want vanavond is het tijd voor een heerlijke afterwork op een verwarmd terras. Nu alleen nog de plaats kiezen: Café Métropole, 13 Degrés, Café Leffe… Zin in iets lekkers? Allen naar Grand Forestier, Aglio e Olio, Vaiétés, Au Vieux Saint Martin of Plasch! Ga de avontuurlijke weg op in Chalet Robinson in het Ter Kamerenbos of kies voor sterrenzaak La Villa Lorraine. Ook daar hoef je geen kou te lijden. En dan zijn er nog de terrasjes die nooit ofte nimmer uit de mode raken. Deze klassiekers verwelkomen je het hele jaar lang: de terrasjes op het Flagyplein, zoals dat van café Belga, de zusjes de Kastelein, het Luxemburgplein en het Londenplein, de nichtjes van de Sint-Gorikshallen en hun voorouders op de Grote Markt.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]