Lord of the Dance @ Forest National

Geschreven door BrusselsLife Team - 06 dec. 2011, 00:00 (Bijwerken: 03 jul. 2013, 10:20)
Lord of the Dance @ Forest National
De spektakels van Michael Flatley verleiden telkens opnieuw een heel groot publiek. à chaque fois un public extrêmement large. En daar is een goede reden voor... Halverwege tussen de muzikale komedie en het hedendaags ballet, biedt dit muzikale spektakel, een hymne aan Ierland, zijn geschiedenis en tradities, de allermooiste schat: de droom. Hij draagt ook toe aan het enorme succes dat de Keltische dans momenteel wereldwijd kent.

Sinds enkele jaren overschrijdt de Keltische cultuur de grenzen. Beter nog: terwijl dit soort fenomeen over het algemeen een vrij korte carrière kent, blijft het succes van de Keltische cultuur duren. Waar hij ook gaat, Michael Flatley blijft records van aantallen toeschouwers breken. Zozeer zelfs dat er ook andere groepen zijn opgericht, allemaal geïnspireerd door het werk van Michael Flatley...

Vanaf het begin

Nooit eerder werd er zo gesproken over een choreagraaf en zijn groep dansers. Lord of the Dance is één van de meest verbazingwekkende dansspektakels ter wereld. Deze referentie van zijn genre blast zijn charisma in een nooit eerder gezien show. Lord of the Dance vertelt het verhaal van Ierland, van de natie en tradities met een ongelooflijk licht, dans en speciale effecten. De spektakels verleiden het publiek onmiddellijk, zo getuigen de 75 miljoen toeschouwers die tot nu toe al een optreden gezien hebben. Sinds de première in Point Theatre in Dublin (1996), heeft Lord of the Dance de planeet veroverd. Het is het eerste spektakel van dit genre dat al 21 keer voor een vol Wembley Arena in Londen is opgevoerd. Vandaag de dag zijn er vier groepen tegelijk actief in Japan, Zuid-Afrika, Europa en de Verenigde Staten.

Recept van het succes

Een onuitgegeven concept, een inventieve enscenering, originele muziek en verbazingwekkende choreografieën. Dit spektakel gebruikt dezelfde ingrediënten als de vorige shows, die tot het succes hebben geleid: ritme, elegantie, charme, kracht en uithoudingsvermogen. Deze nieuwe productie, een subtiele mengeling van precisie, kracht en emoties, toont ons het grote talent van deze atypische choreograaf.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]