Luik :: shopping-adresjes in de vurige stad

Geschreven door BrusselsLife Team - 19 jan. 2006, 00:00 (Bijwerken: 12 aug. 2013, 09:05)
Luik :: shopping-adresjes in de vurige stad
Wat betreft shopping, is het moeilijk om Luik met Antwerpen te vergelijken, maar Luik beschikt zeker over aantrekkelijke zaken om klanten te lokken en te overtuigen. In "la cité ardente" (de vurige stad) zijn er geen of weinig winkeltjes van jonge ontwerpers te ontdekken, maar eerder een klassieke en chique mode die past aan de levensstijl van zijn inwoners.

Tussen de winkels met naam en faam die zijn opgedoken in het hart van de stad sinds vele jaren, noemen we bijvoorbeeld de boetiek Duck  (18, rue Saint Adalbaert). Een grote ruimte van 1000 m² is er opgedragen aan de casual mode "Duck" verzamelt grote merken voor zowel mannen als vrouwen, zoals Bellerose, IKKS, 120%, Camper, Levi's, Ralph Lauren... Op enkele meters daarvandaan is er de schoenenwinkel Juliette Verlaine (23, rue du Pot d'Or), een van de oudste boetieks die nog bestaan in Luik. Geopend in 1924, Juliette Verlaine biedt de referentie-merken aan wat betreft schoeisel (Tod's, Hogan, Prada, Sergio Rossi, Bikkembergs...) maar ze probeert ook enkele extravagante modellen uit. We vervolgen onze weg via de rue du Pot d'Or en stoppen bij Irina Khä (12, rue du Pot d'Or). Dit is een ware grot van Ali Baba, er zijn talrijke merken te vinden van bekende prêt-à-porter zoals Jean-Paul Gautier, Prada, Miu-Miu... Zowel voor de kleintjes als voor de groten is er "Ptilapin" die een pijler betekent voor de Luikse mode. Sinds vele jaren, gevestigd in de Passage Lemonier (10-12), biedt deze boetiek unieke stukken aan voor de allerkleinsten (Burberry, Mer du Nord, Pauline B, Essentiel...) de lievelingsmerken van jongeren zonder de collecties van Chine en Essentiel te vergeten voor de dames.

Na deze Luikse uitstap, moeten we nog een slokje nemen in het beroemde Café Lequet (17, quai sur Meuse) aan de voet van de loopbrug om er de beste 'boulets liégois' van de streek te proeven. Stéphanie Guillaume 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]