Luxemburgplein

Geschreven door Frédéric Solvel - 18 mei 2009, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:22)
Luxemburgplein
Al bij de eerste zonnestralen zijn de terrassen uitgestald op het Luxemburgplein. De internationale jeugd vult de straten en de instellingen in de buurt.

Een stukje geschiedenis

De treinen reden nog maar net op het continent, toen men al plannen maakte om een station te bouwen in de Leopoldwijk. Het gebruik heeft snel de naam van onze vorst gewist in het voordeel van de hoofdstad van zijn grote hertogelijke neven, en het station werd het Station Luxemburg. Het geplande majestueuze gebouw werd al snel gereduceerd tot een middenschip waarvan vandaag alleen nog de monumentale gevel en de klok overblijven. Ze zijn gered van de druk van de Europese instellingen. De trein is er nog steeds ... maar het nieuwe Station Luxemburg ligt ondergronds! Een paar drankjes later

Voor zonder een getto, de Place du Luxembourg Brussel is een enclave waar de Nederlandse en Franse accenten geven manier om de wereld. Rond het standbeeld van John Cockerill draaien weinige instellingen klaar om uw behoeften en smaak Bibit voldoen. Bars buren hebben geen gebrek aan belangstelling, ondanks hun soortgelijke kaarten en de prijzen een beetje overschat.

Een paar drankjes later

Het Luxemburgplein is een Brusselse enclave waar het Nederlands en Frans verdwijnen ten voordele van de accenten uit de wereld. Rond het standbeeld van John Cockerill liggen zaken om aan uw drink- en eetnoden te voldoen. BrusselsLife.be is gevallen voor een Guinness bij O'Farrell's: een reis naar Ierland? Ook de omliggende bars hebben geen gebrek aan belangstelling, ondanks hun soortgelijke kaarten en de prijzen die wat te hoog liggen. De uitlijning van de bars wordt op verschillende plaatsen verstoord door restaurants die soms een snackbar zijn, soms een brasserie en soms vertegenwoordigers van de Franse keuken. Eens te meer hebben we een lievelingsadres: Fat Boy’s voor zijn legendarische hamburgers en Brasserie Leo.

Wees niet verbaasd over de auto’s waarin het volume van de radio steeds luider wordt gezet bij elke pseudo-rotonde, dit is een onderdeel van het spel. Het Luxemburgplein is voor de expats wat de Zavel is voor de Brusselaars. En als deze uitstap te veel sporen heeft nagelaten, dan speelt u best op veilig. Op het plein zijn er veel bushaltes, taxi’s wachten er op klanten en het metrostation "Troon" ligt op het einde van de straat...

Een klein dorp

Behalve dit feestelijke aspect, is het Luxemburgplein ook een klein dorp met een mini supermarkt, een station, een hotel (Hôtel Rennaissance), een fitnessclub (World Class) en schoonheidsinstituten (Livia Kova, Brussels Beauty Bar). Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]