Millefeuille van courgette en geitenkaas gewikkeld in hondsdraf

Geschreven door BrusselsLife Team - 30 aug. 2010, 00:00 (Bijwerken: 21 sep. 2015, 13:23)
Millefeuille van courgette en geitenkaas gewikkeld in hondsdraf
Millefeuille van courgette en geitenkaas gewikkeld in hondsdraf. Dit recept van Catherine Piette van het restaurant Trop Bon wordt u aangeboden door Brusselslife in het kader van Goûter Bruxelles, een week in Brussel rond het concept van Slow Food.

Ingrediënten

300g courgettes (+/- 4 kleine courgettes) - 400 g verse geitenkaas - +/- 30 blaadjes hondedraf(te vervangen door een ander soort kruidenblaadjes indien u geen hondedraf voorhanden heeft) - Zeezout - 1 theelepeltje olijfolie - 1 vierkanten plastieken doosje van 15 cm om als vorm te gebruiken

Recept

- De geitenkaas uit de frigo halen. - De courgettes wassen. In stukken snijden, de schil eraan laten. Met een scherp mes kleine lange reepjes in de lengte snijden. Ze 5 minuten laten koken. - De kruidenblaadjes met een mes fijn hakken. Enkele blaadjes voor de decoratie houden. - De geitenkaas met een vork fijn pletten en er de kruidenblaadjes en het zeezout bijvoegen. - De vorm met olijfolie invetten. De reepjes courgettes erin plaatsen in een laagje van ongeveer 1 cm. De geitenkaas met een vork erop leggen en met een lepel plat strijken tot ongeveer 2 cm. Opnieuw een laagje courgettes en opnieuw een laag geitenkaas. Eindigen met de courgettes. Een nacht in de frigo laten rusten. Na een nacht is de millefeuille stevig en kunt u hem met een mes in 4 stukken snijden om zo een heerlijk en origineel voorgerecht te kunnen voorschotelen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]