Bij mij 100% naturel

Geschreven door BrusselsLife Team - 17 mrt. 2010, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Bij mij 100% naturel
Het tijdperk van het super-verbruik begint te haperen en steeds meer huishoudens zijn op zoek om hun milieubewustzijn te ontwikkelen met kleine dagdagelijkse ingrepen. We hebben het vaak over biologische voeding, biologische cosmetica en zelfs biologische huishoudelijke producten. Hier enkele tips om minder of beter te verbruiken in huis!

Als u overweegt een huis te bouwen, kan dit u interesseren... Heeft u ooit gehoord van "passieve woningen"? Deze woningen zijn energiebesparend, ze zijn uitstekend geïsoleerd tegen de kou, de warmte en zelfs het geluid! De "passieve huizen" zorgen voor een daling van het energieverbruik met 75% in vergelijking met traditionele nieuwbouw, wat u toelaat zelf dat beetje energie te produceren met behulp van hernieuwbare energie. Goed nieuws: dit type woningen ontwikkelt zich snel in België.

Meubilair

U kunt in huis milieubewust zijn door gebruik te maken van milieuvriendelijk meubilair. Sommige houten meubelen, bijvoorbeeld, zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.
Ambachtslui beperken het vervoer van grondstoffen omdat ze gebruikmaken van een werkwijze die weinig verbruikt, het gebruik van oplosmiddelen beperkt, verpakking vermindert en de recyclage van de meubelen verzekert. De bio meubelindustrie is groeiende en het is niet moeilijk meer om lampenkappen van hennep of linnen, houten radio's of kartonnen wiegen te vinden... Hoe ze te herkennen? De betrokkenheid bij het milieu is altijd aangegeven op de verpakking, u zult zich niet vergissen!

Verf en onderhoudsproducten

Denk twee keer na vooraleer uw muren en vloeren met chemische producten te bedekken. U vindt biologische huishoudelijke onderhoudsproducten in de meeste kleine en grote winkels, maar u kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. Wist u dat de binnenlucht vijf tot tien keer meer vervuild is dan de buitenlucht? Dit is te wijten aan vele stralingen (mobiele telefoons, computers, magnetrons,...), detergenten, meubels, verf, kunststoffen, sigaretten, enz.. Drie groene planten volstaan om 30 m² te ontgiften. U weet dus wat u te doen staat: u met groen omringen! Emilie De Decker

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]