Mosselen, een typisch Belgisch gerecht

Geschreven door Frédéric Solvel - 25 mei 2021, 00:00 (Bijwerken: 25 mei 2021, 12:48)
Mosselen, een typisch Belgisch gerecht
Met of zonder frieten, de Belg zal steeds mosselen blijven eten. Het probleem is steeds hetzelfde: hoe mosselen klaarmaken, ze transformeren in een origineel en lekker gerecht?

Een toque op het hoofd, sober gekleed in een zwart-geel-rode schort, de kok in ons heeft gewoon de juiste ingrediënten nodig om dit koninklijke gerecht te bereiden. Om typisch Belgische mosselen te hebben, verkiezen wij de mosselen met bier.

Aan uw fornuizen!

Voor vier personen voorziet u 6 kg mosselen, 2 dl room, 100 g boter, 20 g bloem, 400 g uien en selder, zout, peper, een glas witte wijn en uiteraard 33 cl Maredsous bier (of een Trappist voor de meer nauwgezette chefs).

Stoof de uien en fijn gesneden selder in een grote pot. Kruid met zout en peper. Voeg vervolgens de witte wijn, een glas water en een half flesje bier toe. En nu is het tijd voor de mosselen! Zet op een hoog vuur en schud geregeld. Op het einde giet u het mosselsap in een andere pan en voegt u hieraan de rest van het bier toe.

Laat koken. Bind met boter, gekneed met bloem. Voeg de room toe en laat indikken. Schep de mosselen op de borden en nappeer ze met de saus. Wat ook de gebruikte biersoort is (Trappist of Maredsous), kies steeds voor een soort met een laag alcoholgehalte om uw mosselen niet te bedwelmen. Drinken of eten, u moet kiezen! Smakelijk. Nicolas Alsteen

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]