TOP

Mosselen, een typisch Belgisch gerecht

Frédéric Solvel.

28 Aug 2012, 05:08 Last Updated: 29 Jul 2015, 07:07

Met of zonder frieten, de Belg zal steeds mosselen blijven eten. Het probleem is steeds hetzelfde: hoe mosselen klaarmaken, ze transformeren in een origineel en lekker gerecht?

Een toque op het hoofd, sober gekleed in een zwart-geel-rode schort, de kok in ons heeft gewoon de juiste ingrediënten nodig om dit koninklijke gerecht te bereiden. Om typisch Belgische mosselen te hebben, verkiezen wij de mosselen met bier.

Aan uw fornuizen!

Voor vier personen voorziet u 6 kg mosselen, 2 dl room, 100 g boter, 20 g bloem, 400 g uien en selder, zout, peper, een glas witte wijn en uiteraard 33 cl Maredsous bier (of een Trappist voor de meer nauwgezette chefs).

Stoof de uien en fijn gesneden selder in een grote pot. Kruid met zout en peper. Voeg vervolgens de witte wijn, een glas water en een half flesje bier toe. En nu is het tijd voor de mosselen! Zet op een hoog vuur en schud geregeld. Op het einde giet u het mosselsap in een andere pan en voegt u hieraan de rest van het bier toe.

Laat koken. Bind met boter, gekneed met bloem. Voeg de room toe en laat indikken. Schep de mosselen op de borden en nappeer ze met de saus. Wat ook de gebruikte biersoort is (Trappist of Maredsous), kies steeds voor een soort met een laag alcoholgehalte om uw mosselen niet te bedwelmen. Drinken of eten, u moet kiezen! Smakelijk. Nicolas Alsteen

Eten Bieren Eten Vismarkten