TOP

Nieuws van de Brusselse gemeenten 13 avril 2018

Nieuws van de Brusselse gemeenten 13 avril 2018

Brussel heeft 19 gemeenten en nieuws elke week ... ontdek het nieuws over jouw stad! Week van 7 tot 13 april.

Schaarbeek: de stad heeft 3 000m ² groen gazon ingehuldigd in het park Josaphat, alleen voor uw hond! Hij zal het plezier hebben om zonder leiband te rennen terwijl u ontspant op een van de vele banken die ter beschikking worden gesteld.


In 2019 wordt het grootste deel van de wegen, met uitzondering van enkele hoofdwegen, een 30 km / u-zone. Deze nieuwe maatregel is door de gemeente aangenomen op verzoek van bewoners die last hebben van herhaalde ongelukken.


Elsene: de plaats van Luxemburg staat in de schijnwerpers ... niet voor zijn "afterworks" deze keer maar voor de schermen van de etablissementen op het plein. De Ecolo-groep, geïnitieerd door het gemeenteraadslid Yves Rouyet, vraagt ​​om het verwijderen van luifels. Volgens hem "markeren schermen en priëlen" het geclassificeerde onroerend erfgoed van de plaats, belemmeren ze de mobiliteit, privatiseren openbare ruimte schandelijk en vormen ze oneerlijke concurrentie voor andere bedrijven. " Gevallen om te volgen ...


Een andere plaats staat ook in de schijnwerpers: Place Flagey. Vorige maand stemde de gemeente tussen maart en oktober in met een verbod op alcohol tussen middernacht en 08.00 uur, maar nu zou dit gemeentelijk decreet het gebruik van terrassen na middernacht verbieden.


Molenbeek: de stad onthult op zaterdag 14 april een gloednieuw cultureel evenement "L'uZinne". Deze culturele ruimte zal worden gewijd aan alternatieve cultuur voor een periode van een jaar. UZinne is gevestigd in een voormalig pakhuis langs het kanaal op de 75-kade-industrie.


Stad Brussel: de voetganger begint te bloeien sinds dit begin van de week. Renovaties van de binnenstad van boulevards komen eindelijk tot leven. We kunnen niet wachten om het eindresultaat te zien!


Ukkel: Sinds januari zijn de nieuwe 100% biologisch afbreekbare groene zakken alleen te koop in de Brusselse recyparks. De gemeente Ukkel heeft besloten om tuinhouders het leven gemakkelijker te maken, ze kunnen groene tassen direct bij het gemeentehuis kopen.


Jette: de stad begint, maandag 16 april, met een nieuwe ondergrondse parkeergarage op de plek Queen Astrid. Deze parkeergarage biedt plaats aan 200 auto's en biedt een tarief per minuut, maar het grootste deel van dit parkeren is het aanbieden van alcoholtesten naast de terminals!

Show more