Onder de Koningsplaats

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 21 mei 2021, 00:00 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 10:22)
Onder de Koningsplaats
Gebouwd in de XIe eeuw op wat toen de Koudenberg heette, was het oude Paleis van Brussel gedurende meer dan zeshonderd jaar dat van de Hertogen van Brabant, van de Hertogen van Bourgogne en van Karel de vijfde ...

Beroemd om zijn schoonheid, de charme van zijn tuinen en zijn kunstverzamelingen, werd het paleis in 1731 vernietigd in een vreselijke brand. Zijn ruines werden op dat moment volledig afgebroken om het bouwen van de actuele Koningsplaats toe te laten, na 1775. Onder de stenen van de Koningsplaats bevinden zich dan ook nog indrukwekkende resten uit die tijd, die archeologen middels grote werken blootgelegd hebben. Een geleid bezoek toont u de kelders van het kasteel van de Hertogen van Brabant, de keukens, de beroemde zaal Aula Magna van Filips de Goede en nadien van Karel de vijfde, evenals de Isabelle-straat die het paleis van de Koudenberg verbond met het Collegiaal van Sint-Goedele. Dit bezoek valt uitstekend te combineren met een bezoek aan het Bellevue Museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de Koninklijke familie.

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]