TOP

Ontdek hoe het Europees Parlement en Europa werken

Aureline Maillard.

28 Nov 2018, 14:11 Last Updated: 17 Jul 2019, 10:07

Het Parlamentarium – het bezoekerscentrum van het Europees Parlement – is het grootste parlementaire bezoekerscentrum in Europa

Ontdek hoe het Europees Parlement en Europa werken
Ontdek hoe het Europees Parlement en Europa werken

Ervaar het Europees Parlement als nooit tevoren

Achtentwintig lidstaten, zeven instellingen, 751 leden van het Europees Parlement - de Europese Unie kan een harde noot zijn om te kraken. Het Parlamentarium schept meer duidelijkheid.

 

Wie werkt er in het Europees Parlement? Welke impact heeft het? Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw stem wordt gehoord? Met behulp van een groot aantal hoogtechnologische snufjes vertelt het bezoekerscentrum alles wat je moet weten.

 

Het Parlamentarium geeft je uitleg over de manier waarop Europese landen sinds 1945 nauwer zijn gaan samenwerken, van naoorlogse problemen tot huidige uitdagingen. Ontdek in onze 360° filmzaal hoe wetten tot stand komen, reis door het continent via de interactieve vloerkaart of achterhaal op welke manier de Europese wetgeving van invloed is op jouw dagelijks leven. Ervaar een bezoek op jouw ritme en in de door jou gekozen taal dankzij de audiogids.

 

Normaal gezien duurt een bezoek ongeveer anderhalf uur. Twee interactieve rondleidingen maken het Parlamentarium toegankelijker voor kinderen tussen 6 en 10 jaar oud en tussen 10 en 14 jaar oud. Vraag aan de inkom naar de activiteiten voor kinderen.

 

Luxemburgplein 100, open 7/7, gratis toegang, multimediagids beschikbaar in de 24 EU-talen, reserveren alleen voor groepen van meer dan 10 personen, 90min.