Op kot in Brussel? Zo richt je de kleine ruimte praktisch in

Wonen & Huisvesten
Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 19 dec. 2023, 14:10)
Op kot in Brussel? Zo richt je de kleine ruimte praktisch in
Ga jij binnenkort op kot in Brussel? Dat is super fijn, maar ook heel spannend! Voor veel studenten betekent ‘op kot gaan’ namelijk ook voor het eerst zelfstandig wonen, koken en leven.

Om het allemaal wat makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je hotel Mama niet te veel mist, is het belangrijk dat je van je kot een gezellig plekje maakt waar je graag bent. Koten zijn echter vaak niet zo groot, dus hoe richt je je kot nu leuk én praktisch in? Met deze tips kun je alvast aan de slag!

Maak verschillende hoekjes

Een kot is meer dan enkel een slaapkamer. Je zult er studeren, eten, chillen, vrienden ontvangen,... Daarom is het leuk om verschillende hoekjes te maken. Scherm bijvoorbeeld je bed af door er een paravent voor te zetten, dan wordt dit een echt slaaphoekje. Als je daar de ruimte voor hebt is het ook fijn om een zeteltje of een fauteuil in je kot te zetten. Dan kun je daar ook in zitten wanneer je ‘s avonds een film wilt kijken en hoef je niet steeds op bed te gaan zitten om even te relaxen. 

Kies voor slimme opbergoplossingen en meubels

Aangezien je niet zoveel ruimte ter beschikking hebt, is het belangrijk dat je de ruimte die er is zo goed mogelijk benut. Kies daarom voor slimme opbergoplossingen en meubels. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper met bureau eronder, door in de hoogte te werken bespaar je heel wat plaats. Zorg daarnaast voor voldoende opbergruimte zoals planken en hangkasten waar je je kleine spulletjes in kan opbergen.

Maak keuzes 

Zetel, tafel, tweepersoonsbed, kleerkast, fauteuil, boekenrek,... Je kunt in een kleine ruimte niet alles kwijt, dus is het belangrijk dat je keuzes maakt. Wat is voor jou belangrijk en wat zou je misschien wel kunnen missen? Probeer daarbij te kiezen voor items die multifunctioneel zijn. Een bureau bijvoorbeeld, kan ook dienst doen als eettafel wanneer je niet aan het studeren bent. 

Zorg voor een persoonlijke touch

Je kot wordt een beetje je tweede thuis, dus is het belangrijk dat het jouw persoonlijke plekje wordt. Neem dus zeker je persoonlijke items mee en zorg voor een persoonlijke touch met bijvoorbeeld fotokaders, souvenirs van reizen en dergelijke. Zo wordt je kamer meteen heel wat gezelliger en zal het fijn zijn om thuis te komen. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]