Liefde in de lucht Op romantische citytrip in Brussel?

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 26 okt. 2022, 00:00 (Bijwerken: 26 okt. 2022, 15:09)
Op romantische citytrip in Brussel?
Zin om in het najaar een romantische tijd te beleven in de hoofdstad van ons België-landje?

Dan ben je op de perfecte plek! Brussel is een stad die bruist, leeft en inspireert. Je vindt er niet enkel prachtige musea, maar ook heel wat culinaire hotspots, leuke winkels en verrassende architectuur.

Trek naar de Marollen

De Marollen is een erg authentieke en karakteristieke Brusselse wijk. Perfect dus om de sfeer van Brussel op te snuiven. Hier vind je elke dag een antiekmarkt en rommelmarkt. Snuister dus rond voor vintage meubels en stap binnen bij de antiekwinkels in de voormiddag, en geniet daarna naast de locals van een koffietje op café. Als je zin hebt in een drankje of hapje, is la clef d’or of Liu Liu zeker een aanrader. Verder vind je in de Marollen ook veel streetart, het Ursulinenplein met skaters en de welbekende dansclub Fuse.

Of ga je voor de Sablon?

Als de Marollen bekend staat om z’n authenticiteit, staat de chiquere buurt Sablon (of Zavel) dan weer bekend om de vroegere edellieden die er woonden. Hier kan je romantisch rond kuieren in het parkje Kleine Zavel, in de tuin rond de Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Zavelkerk of wandelen langs het imposante Justitiepaleis dat al sinds 1984 in de stellingen staat. Van Belgische sfeer gesproken ;-) Verder is het dé wijk als je op zoek bent naar toffe boetiekjes en restaurantjes. In de Sablon heb je ook mooie hotels zoals 9Hotel Sablon, The Hotel Brussels of Hotel NH Collection. Neem dus zeker je badjassen mee om te genieten van een avondje in de spa en om de dag af te sluiten in een lekker zacht hotelbed.

Flaneer in Elsene

Wat verder buiten het centrum vind je Elsene, een levendige wijk vol cafeetjes voor de echte levensgenieters. Als je op het Flageyplein, Sint-Bonifaasplein of Fernand Cocqplein geen restaurantje vindt dat je helemaal aanstaat, vind je het waarschijnlijk nergens. Van brasseries, tot streetfood tot Asian cuisine: het is hier allemaal. Of trek naar het Kasteleinsplein op woensdag voor een aperitiefje op de biomarkt. De kers op de taart is het Jardin Secret hotel in Brussel. Het romantische hotel ligt achter een houten façade verscholen, helemaal afgeschermd van de buitenwereld. Perfecte plek dus voor veel tijd met jullie twee en om die babydoll boven te halen. Enjoy!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]