AIRPORT Op vakantie vanuit Brussel: stressvrij naar de luchthaven

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 25 mei 2023, 00:00 (Bijwerken: 25 mei 2023, 07:28)
Op vakantie vanuit Brussel: stressvrij naar de luchthaven
De zomer is in zicht en dat betekent dat velen van ons uitkijken naar een welverdiende vakantie.

Als je in Brussel woont, heb je geluk om te kunnen kiezen uit verschillende luchthavens om je reis te beginnen. Of je nu de voorkeur geeft aan Brussels Airport of Charleroi Airport, er zijn verschillende manieren om naar de luchthaven te geraken. In dit artikel geven we je enkele tips om je vakantie stressvrij te starten.

Parkeren op de luchthaven

Brussels Airport, gelegen in Zaventem, is een populaire keuze voor veel reizigers. Een van de belangrijkste aspecten waar je aan moet denken bij reizen met het vliegtuig, is parkeerplaats vinden op het vliegveld. Gelukkig biedt de parking aan Zaventem Airport verschillende parkeermogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar kort parkeren voor een snelle zakenreis of lang parkeren voor je welverdiende vakantie. Parkeren op de luchthaven biedt de geruststelling dat je auto dichtbij is en je snel terug naar huis kan vertrekken bij terugkomst.  

Openbaar vervoer

Er zijn ook alternatieven voor parkeren op de luchthaven. Veel reizigers kiezen ervoor om gebruik te maken van pendeldiensten of het openbaar vervoer om naar de luchthaven te gaan. In het geval van Brussels Airport kan je bijvoorbeeld een trein of bus nemen om naar de luchthaven te gaan. Als je vliegt vanuit Charleroi – een populaire keuze omdat daar veel low budget luchtvaartmaatschappijen actief zijn – dan kan je de parking van aeroport Charleroi gebruiken of als je het openbaar vervoer verkiest, een speciale pendeldienst vanuit Brussel kiezen. 

Taxidienst

Een andere optie om vanuit Brussel naar de luchthaven te reizen, is gebruik maken van een taxidienst. Er zijn verschillende taxibedrijven die speciale luchthaventransfers aanbieden vanuit Brussel naar zowel Zaventem als Charleroi. Dit kan een handige en comfortabele manier zijn om naar de luchthaven te gaan, vooral als je veel bagage hebt of reist met een grotere groep mensen. Het voordeel van een taxidienst is dat je rechtstreeks vanaf je huis of hotel naar de luchthaven wordt gebracht, zonder gedoe met zoeken naar je parkeerplaats of met je zware bagage sleuren op het openbaar vervoer. Je kan je taxi perfect op voorhand online of telefonisch reserveren.

Wat ook handig is om te weten, is dat sommige taxibedrijven speciale tarieven aanbieden en kortingen geven voor luchthavenvervoer. Het is dus zeker aan te raden om je hierover te informeren als je een taxi wilt reserveren. 


 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]