Radiohead @ Sportpaleis

Geschreven door BrusselsLife Team - 05 mrt. 2012, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Radiohead @ Sportpaleis
De geruchtenmolen doet al even zijn werk. Enkele Europese landen werden al eerder verblijd met Radiohead concertnieuws. Nu is het eindelijk ook de beurt aan België! Radiohead komt naar Antwerpen op donderdag 18 oktober.

De origineelste en misschien zelfs beste rockgroep ter wereld proeft in 1992 voor het eerst van het succes. "Creep" is een wereldhit. De bijval voor de jonge groep is zo groot dat ze bijna bezwijkt onder alle aandacht. Acht studio-albums heeft Radiohead intussen op het palmares. De groep behoort tot dat zeldzame ras van artiesten van wie geen twee albums hetzelfde zijn of klinken. Radiohead levert trouwens meer pionierswerk af en verkent graag nieuwe mogelijkheden om hun muziek bij de fans te brengen. 'In Rainbows' (2007) wordt initieel enkel als downloadalbum vrijgegeven. De verkoopscijfers liegen er niet om, het publiek volgt de groep in hun anders denken. 'The King of Limbs' (2011) werd op gelijkaardige manier in de markt gezet via de website van de groep. Het album is -naar goede Radiohead gewoonte- geniaal en vernieuwend. Radiohead is zonder twijfel één van de grote pioniers en durvers in muziekland. Dat wordt gesmaakt. Al meer dan 25 miljoen Radiohead-albums gingen wereldwijd over de toonbank. Thom Yorke en de zijnen staken eerder dit jaar opnieuw de koppen bij elkaar en hebben weer nieuw werk klaar. Radiohead breidt haar lang geanticipeerde wereldtournee uit en plant nu ook een Belgisch concert. Op donderdag 18 oktober staat Radiohead in het Antwerpse Sportpaleis. De ticketverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag 9 maart om 9u.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]