Renaître @ Paleis voor Schone Kunsten

Geschreven door BrusselsLife Team - 26 sep. 2011, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Renaître @ Paleis voor Schone Kunsten
Dit concert biedt ons een uitzonderlijk moment aan: Eerste wereld Première van de Concerto voor piano en orkest nr. 1 « Renaître » van Mona A. Ahdab die op meesterwijze door Eliane Rodrigues wordt geïnterpreteerd, pianiste van internationale faam in Rio de Janeiro geboren, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano.

Dit nieuwe werk van de Frans-Libanese componist, stijgende ster van de « klassieke » eigentijdse samenstelling, wordt door de mythe van de Feniks, de uit zijn assen verrezen Vuurvogel geïnspireerd. Ontdek deze nieuwe creatie die zich onderscheidt door zijn grote muzikaliteit, zijn virtuositeit en een ware inspiratie in aanwezigheid van de componist. Andere troef van dit concert, twee meesterwerken van de klassieke muziek, de Opening van L'italiana in Algeri van Gioacchino Rossini en het bekende Symfonie nr. 7 van Ludwig van Beethoven, komen voor op het programma van deze uitzonderlijke avond. Geleid door Walter Proost, vertrouwde Belgische dirigent van de grote internationale scènes, zal het Orkest der Lage Landen zijn hele gevoeligheid en zijn enthousiasme tonen ten dienst van dit mooie programma van klassieke muziek.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]