Rijbewijs in Brussel: wijzigingen in 2018

Geschreven door Donatienne de Vleeschauwer - 12 apr. 2018, 10:08 (Bijwerken: 10 okt. 2018, 08:07)
Rijbewijs in Brussel: wijzigingen in 2018
Wil je je praktische licentie behalen? In Brussel zijn er veel veranderingen doorgevoerd door de overheid om de kostbare sesam te verkrijgen

Theoretische en praktische licentie in Brussel: 2018 nieuws

Begin april heeft de Brusselse regering een nieuwe hervorming goedgekeurd met betrekking tot het verkrijgen van de theoretische en praktische licentie. Deze hervorming werd geïntroduceerd door de staatssecretaris voor verkeersveiligheid, Bianca Debaets.


Deze hervorming zal de voorwaarden voor het verkrijgen van de theoretische en praktische licentie wijzigen. Dit zijn de grote veranderingen:


Theoretische licentie: vanaf 30 april

De hervorming zal een onderscheid introduceren tussen ernstige en minder ernstige strafbare feiten. Dit onderscheid is al geïntroduceerd in Wallonië en Vlaanderen. Een ernstige fout resulteert in een opname van 5 punten en een kleine fout resulteert in een opname van 1 punt.


Er zullen altijd 50 vragen zijn en de kandidaat moet minimaal 41/50 behalen om te slagen. De kandidaat kan maximaal 9 kleine fouten maken, of 1 ernstige fout en 4 kleine fouten. Van 2 ernstige fouten, zal de kandidaat verslagen worden.


Praktische licentie: vanaf 1 november

Met deze nieuwe hervorming gaan de mogelijkheden om te leren autorijden van 2 naar 4. Dit zijn de twee grote nieuwtjes:
- Mogelijkheid om zijn praktische licentie te behalen direct na 30 uur rijschool
- Mogelijkheid om de optie "gemengd" te nemen, de leerling kan 14 uur rijschool volgen om de tijd van de vrije sector te verkorten, die van 9 tot 6 maanden zal toenemen


Voor toekomstige chauffeurs in Brussel hebben ze altijd de mogelijkheid om de 20-uurs rijschool te volgen gevolgd door minimaal 3 maanden stage zonder gids maar onder dekking van een voorlopige licentie. Of passeer het gratis kanaal, maar deze sector zal minimaal 9 maanden duren en de toekomstige bestuurder moet worden vergezeld door een gids.


Merk op dat deze 4 opties allemaal een maximale duur van 18 maanden hebben. Als de bestuurder na deze periode zijn rijbewijs niet haalt, moet hij opnieuw beginnen ...


De laatste dingen die u moet weten voordat u uw vergunning haalt:


U moet weten dat iedereen die een theoretisch examen in Brussel wil afleggen, een cursus EHBO moet volgen om de eerste stappen te leren in geval van een verkeersongeval.


Er is ook een test betreffende de perceptie van risico's tijdens het praktijkexamen. Dit is een computertest die vóór de test op de openbare weg is gedaan. Het doel van deze test is om te controleren of de kandidaat potentiële gevaren op tijd kan herkennen en evalueren om een ​​ongeluk te voorkomen.


Als u van plan bent uw theoretische of praktische licentie in Brussel door te brengen, veel succes met u en wees voorzichtig!

Bron: COGA

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]