(Rol)schaatsen in Brussel!

Geschreven door Frédéric Solvel - 18 mrt. 2007, 00:00 (Bijwerken: 27 mei 2014, 12:14)
(Rol)schaatsen in Brussel!
Op wieltjes of op ijs, (rol)schaatsen zijn populair in Brussel. Zin om de tarmac of het ijs te kraken in volle snelheid, met stijl of figuren? Open de deuren van de bevroren arena's of die in tarmac.

Skaten in het bos

In het Ter Kamerenbos zijn er twee hot spots voor wie verslaafd is aan skaten. De Gespanhoek (carrefour des Attelages) is zonder twijfel de voorkeursplaats van wie houdt van slalom tussen bekertjes en stijlfiguren (materieel te huur tijdens het weekend). De grote klassieker blijft de toer rond het meer op de wegen die afgesloten zijn voor het verkeer en bedekt met degelijke tarmac. Niet ver daar vandaan, onder de struiken, is er de bekende openluchtbaan waar materieel verhuurd wordt en waar u een groot deel van het jaar lessen kunt volgen. Een fantastische plaats om met het gezin naartoe te gaan dankzij het restaurant annex terras. Fervente rollerbladers gaan naar het skatepark van de Ursulinen, onderaan de Zavel, om te skaten op de lange blauwe stenen of om zich volledig te geven in de bowl (redelijk steil) om ingewikkelde acrobatie tentoon te spreiden. Uiteraard mogen we de Roller Parade niet vergeten, die elke vrijdag van juni tot eind september plaatsvindt met een parcours door de mooiste straten van onze hoofdstad. Goede rollerplannen zijn beschikbaar op www.rouliroula.com.

IJsversie

Een echt instituut in Brussel is de schaatsbaan Poseidon waar u al decennia terecht kan. Het geheim? Een immense oppervlakte, een discoavond op donderdagavond, een wegschuifbaar dak bij goed weer, op bepaalde dagen een ruimte voor de kleintjes en ijshockeylessen. De nocturnes op bepaalde dagen zijn een grote surplus. In december laten de twee "places to be" voor winterschaatsen u te om tijdens defeestperiodes in openlucht te schaatsen. Warm en populair is de schaatsbaan Plaisirs d'hiver waar u kan schaatsen over een lengte van 60 meter. Er is ook een afzonderlijke ruimte voor de kleintjes. Andere plaats, andere sfeer: in de binnentuin van het hotel Conrad ligt al enkele jaren een heel aangename kleine schaatsbaan voor de kinderen, in een muzikale sfeer en hip chic. Een cosy afspraak, ver van de grote menigte en het rumoer. OLIGRAPHE / van de Kerchove

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]