TOP

Bijzondere plaatsen

Rédaction BrusselsLife.be.

05 Mar 2011, 05:03 Last Updated: 24 Jan 2013, 14:01

Brussel heeft een groot aanbod auditoria en centra voor conferenties en tentoonstellingen. Als u een bijzonder cachet wilt geven aan uw evenement, heeft Brussel de perfecte oplossing.

Sinds de inhuldiging is Sqare meester van de evenementen in Brussel. Het glazen vierkant dat open is langs de kant van de Kunstberg, biedt een fantastisch zicht op het historisch stadscentrum.

Terug in de tijd

De Concert Noble en de Renaissance zalen verwachten u in het hart van de Europese wijk. Wilt u terechtkomen in de sfeer van schildknapen, kies dan voor Château Malou, Karreveld of Château Sainte-Anne.

Post-industrieel

Brussel heeft een metamorfose ondergaan zonder zijn industriële verleden te ontkennen. Zo leent deoude zeehaven van Tour & Taxis zich voor grote evenementen. Brasseries Wielemans Ceuppens zijn een centrum voor hedendaagse kunst geworden waar u uw recepties kunt organiseren in de schaduw van oude brouwerijkuipen. Tegenover de hangars van Tour & Taxis liggen enkele schepen met polyvalente ruimtes. Vergeet niet de kapiteins van Biouel, Ric's River Boat of Fulmar te groeten.

Een snuifje cultuur?

Wat betreft muse ais het aanbod heel gevarieerd: Harry Potter mania aan de Hallepoort, mysterieuze afspraak in het Paleis van Karel van Lotharingen bij BELvue Museum, ontmoeting met de dinosaurussen in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen of met de Art Nouveau in het Hortamuseum en in het Stripmuseum. Het ideale kader voor een theama-avond...

Nachtraven

Een evenement voor nachtraven? Enkele suggesties naast de verschillende discotheken en DJ-bars. Aan de Naamsepoort heeft Spirito Brussels een oude kerk omgebouwd. Op een open plek in het Ter Kamerenbos is Les Jeux een must voor de Brusselse nachten terwijl K-Nal zich gevestigd heeft op de kaaien vlak bij de schepen en Tour & Taxis.

Bar & Café Bars Bar & Café