The Bulgarian Voices Angelite @ Place Flagey

Geschreven door BrusselsLife Team - 04 dec. 2011, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
The Bulgarian Voices Angelite @ Place Flagey
Sinds hun eerste Belgische concert in september 1988, is dit Bulgaarse koor beroemd en geliefd in de vier uithoeken van deze planeet. Ondertussen namen ze al tal van cd's op en werden ze beloond met een Grammy Award.

Door het grote succes dat de oorspronkelijke groep, Le Mystère des Voix Bulgares, te beurt viel, schrokken andere Bulgaarse ensembles er niet voor terug om onder dezelfde naam lucratieve contracten binnen te rijven. Om elke verwarring te vermijden, besloot het koor, dat sinds enkele jaren volledig zelfstandig opereert, onder de naam The Bulgarian Voices Angelite door te gaan. De traditionele Bulgaarse muziek is sterk beïnvloed door de diverse culturen die het land hebben beheerst, eerst de Byzantijnse, later de Ottomaanse. Het overgrote deel van de teksten dateert trouwens uit deze periode. Het koor herneemt voornamelijk traditionele liederen die werden bewerkt door de beste Bulgaarse toondichters en arrangeurs. Al naargelang de regio waar ze vandaan komen, hebben de stemmen een metallieke, nasale klank of zijn ze uiterst zacht. De typische ritmes en harmonieën van de traditionele Bulgaarse muziek blijven ons fascineren en vervoeren. Een absolute must voor liefhebbers van sacrale muziek die hier met perfecte vocale harmonieën wordt vertolkt.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]