D-1 voor de Magrittes. The Magrittes of Cinema 2022 editie

Geschreven door Brusselslife Rédaction - (Bijwerken: 04 apr. 2022, 16:06)
The Magrittes of Cinema 2022 editie
Dag 1, voor dit grote Belgische filmevenement, weet u dat de Magrittes de ceremonie is die de beste Belgische films beloont. Ze zijn het equivalent van de Oscars of de Césars. Ze zijn genoemd naar René Magritte.

D-1 Magrittes.

Dus laten we u voorstellen aan de Magrittes 2022 met details van de ceremonie. 

 

 

De Magrittes zijn terug om de Covid af te stoffen. 


De editie van 2022 wordt de elfde in zijn geschiedenis. Vorig jaar werden de Magrittes afgelast vanwege de gezondheidscrisis bij Covid. Maar gelukkig zijn ze dit jaar terug om de beste Belgische producties te belonen. Het evenement vindt plaats op het Plein in Brussel en u kunt het live volgen op het kanaal La Trois om 20.30 uur, en tegelijkertijd op Auvio en TV5 Monde. U vindt er alle soorten films, langspeelfilms of kortfilms, uit een maximum van genres, en van Belgische associaties met andere landen, of volledig Belgische producties. Tijdens de avond zullen in totaal 22 prijzen worden uitgereikt. U hebt dus genoeg te doen en u kunt genieten van dit prachtige evenement.

 

 

Een ceremonie op het best mogelijke moment

Met de regen en de somberheid buiten, is het een geweldige tijd van het jaar om thuis op de bank voor de televisie te blijven. Dit is een uitzonderlijk en kwalitatief hoogstaand programma, er is niet veel meer op TV, mensen kijken liever naar Netflix, dus voor één keer is er een groot evenement, dit mag je niet missen. Je moet vaderlandslievend zijn en onze Belgische cinema steunen, en juist als je niet veel weet over Belgische langspeelfilms, zal dit de perfecte gelegenheid zijn om er meer over te leren en er echt geïnteresseerd in te raken. Een programma dat voor iedereen geschikt is.

 

Een regen van sterren


De bekendste genomineerde sterren zijn Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, Roméo Elvis en Bouli Lanners. Dit is de zevende nominatie voor onze nationale Poelvoorde in de geschiedenis van het festival en deze keer in de volgende categorie: Beste bijrol acteur. Terwijl de ogen gericht zullen zijn op twee films, namelijk "Une vie démente" van Ann Sirot & Raphaël Balboni die 12 nominaties heeft, de meest genomineerde film van het festival, en "Un monde" van Laura Wandel die genomineerd is in 10 categorieën. Beide zijn in de categorie beste film, waarbij "Un monde" de overweldigende favoriet is. Voor de Beste Film komen Fabrice du Welz's "Adoration", Frédéric Fonteyne & Anne Paulicevich's "Filles de joie" en Joachim Lafosse's "Les intranquilles" in aanmerking. De Belgische sterren zullen er zijn en zullen deze avond animeren om zoveel mogelijk indruk op u te maken. 

 

 

Dus je hebt de datum en tijd genoteerd, nu hoef je alleen nog maar de Magrittes 2022 editie te volgen.

 

Lang leve de Magrittes 2022! 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]