Trouwen in de winter? Hier houd je best rekening mee

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 19 dec. 2023, 00:00 (Bijwerken: 19 dec. 2023, 13:21)
Trouwen in de winter? Hier houd je best rekening mee
Veel koppels trouwen in de zomermaanden, maar dat wil niet zeggen dat een winterhuwelijk niet even magisch kan zijn.

Wanneer ik aan een winters trouwfeest denk, zie ik meteen romantische beelden van sneeuwvlokken die zachtjes naar beneden dwarrelen en gezellige open haarden. Hoewel het dus zeker een sprookjesachtige sfeer kan creëren, zijn er ook een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je winterhuwelijk een succes wordt.

Weerbestendige locatie en vervoer

Allereerst is het belangrijk om een locatie te kiezen die bestand is tegen winterse omstandigheden. Dat kan bijvoorbeeld een sfeervolle zaal, gebouw of zelfs kasteel zijn, met grote ramen, zodat je nog steeds kunt genieten van het winterlandschap zonder de kou. Zorg er ook voor dat het vervoer voor de dag winterbestendig is. Als er veel regen of zelfs sneeuw valt, wil je niet gestrand raken onderweg naar je eigen bruiloft! 

Warmte en comfort voor gasten

Denk aan het comfort van je gasten. Zorg dat de feestlocatie van voldoende warmtebronnen voorzien wordt, zoals heaters of open haarden. Daarnaast kun je ook warme dekentjes voorzien, zeker wanneer je gasten lang moeten stilzitten tijdens het diner. Personaliseer deze bijvoorbeeld met jullie trouwdatum voor een leuke herinnering achteraf. Kunnen je gasten blijven slapen op de feestlocatie zodat ze ‘s nachts niet meer door de kou naar huis moeten gaan? Vermeld dit dan op je trouwkaarten.

Winterse decoratie en kleuren

Als je in de winter trouwt is het fijn om dit thema ook door te trekken in je decoratie en tafelaankleding. Ga voor een palet van blauw, zilver en wit en voeg sprankelende details toe om een magische sfeer te creëren. Denk aan kaarsen, twinkelende lichtjes en seizoensgebonden bloemen om de feestlocatie om te toveren in een winterwonderland. Een tip? Ook je save the date kaarten kan je alvast een winterse touch geven in hetzelfde kleurenpalet. 

Winterse bruidskledij

Zorg ervoor dat je op je trouwdag niet bevriest in een prachtige maar veel te blote en dunne trouwjurk. Kies liever voor een trouwjurk met lange mouwen en zorg ook voor een warme cape, jas of poncho in een zacht materiaal. Voor de bruidegom geldt hetzelfde: niet enkel stijl maar ook warmte zijn in de winter belangrijk. Kies dus voor een kostuum van wol of een andere warme, degelijke stof. Later op de dansvloer kun je nog altijd overbodige laagjes uitspelen. 

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]