LIVING Urban chic: zo stel je het interieur samen van je loft in Brussel centrum

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 18 sep. 2023, 00:00 (Bijwerken: 18 sep. 2023, 07:58)
Urban chic: zo stel je het interieur samen van je loft in Brussel centrum
Net je eigen stek gehuurd of gekocht in Brussel centrum? Hoe dan ook een uitstekende keuze, maar nu volgt wellicht de tweede stap: de inrichting.

Wanneer je gekozen hebt om te wonen in de stad, ben je wellicht ook fan van een urban chic interieur. Al wil dit niet zeggen dat je weet hoe je dat juist samenstelt. Daarom nood aan originele inspiratie? Volgende tips helpen je alvast op weg.

1. Lokale kunst 

De beste manier om het stadsleven in huis te halen, is het steunen van lokale kunstenaars. Hun kunst is vaak geïnspireerd door het drukke maar interessante leven in Brussel. Denk aan artistieke schilderijen, handgemaakte meubelstukken of keramiek. Dergelijke kunstenaars zullen je bovendien eens zo dankbaar zijn dat je een werk van hen koopt. 

2. Multifunctionele meubels 

In eerste instantie ga je wellicht voor meubels met een stijlvolle uitstraling, maar woon je in de stad? Dan leg je de focus best op functionaliteit. Je hebt namelijk vaak niet al te veel ruimte voorhanden, en je bespaart er mee in je portemonnee. Kies daarom voor meubels die meerdere functies hebben. Overweeg bijvoorbeeld om een salontafel te kopen die ook kan dienen als bureau. 

3. Groene touch

Houd je ten derde niet in als het aankomt op groen in huis. Aangezien dit eerder ontbreekt in de stad, breng je op die manier de levendigheid in huis. Daarnaast zijn planten natuurlijke luchtzuiveraars en hebben ze een enorm positieve invloed op je humeur. Naast al deze voordelen, zijn ze simpelweg onmisbaar in een stijlvol interieur. Combineer het groen met een charmante boomstamtafel voor een look die volledig urban chic is. 

4. Industriële elementen 

Lofts bevatten vaak industriële elementen zoals hout, staal en bakstenen, en deze zijn dan ook een troef om te omarmen. Ze passen namelijk perfect bij een interieur dan urban chic is, en geven enorm veel karakter aan de uitstraling van je stek. Combineer deze eventueel met zachtere decoratiestukken voor meer evenwicht. 

5. Open opslagruimte 

Ook voor jou klinkt het waarschijnlijk het meest logisch dat je je rommel opbergt in afgesloten kasten en lades. Maar probeer je een urban chic interieur samen te stellen, kies dan voor legplanken tegen de muur. Hierop stel je je spullen dan netjes tentoon, wat opnieuw een levendige uitstraling geeft. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met schappen waar de kruiden op staan. 


 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]