PRINTERS Verschillende soorten printers: zo maak je de juiste keuze

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 13 jun. 2023, 00:00 (Bijwerken: 13 jun. 2023, 14:32)
Verschillende soorten printers: zo maak je de juiste keuze
Ben je op zoek naar een eigen printer? Maar zie je inmiddels door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen we ons goed voorstellen.

Het aanbod is groot. Er zijn ontelbaar verschillende merken en soorten printers. Allemaal met geheel eigen functies en verschillende toepassingen. Er is geen perfecte printer. Wat voor jou de beste printer is, is geheel afhankelijk van jouw eigen printgedrag en persoonlijke voorkeuren.

Kom je er niet meer uit? Laat je dan door ons op weg helpen. In dit artikel hebben we verschillende soorten printers en de bijbehorende voor- en nadelen op een rij gezet. Zo zie je precies welke printer het beste bij jou past. 

Laserprinter

De laserprinter wordt steeds vaker in zowel professionele- als privé situaties gebruikt. Een laserprinter werkt met inkt op basis van poeder. Deze inkt wordt middels een laser op een drukrol aangebracht en over het papier gerold. Dit is een zeer snelle en geavanceerde methode om snel af te drukken. Het voordeel van deze methode is dat de tekst ook langer zichtbaar blijft. Afdrukken zullen zelfs na jaren niet vervagen. Bovendien is een laserprinter meestal goedkoper in gebruik, doordat ze relatief weinig poeder nodig hebben om een afdruk te maken. 

Laserprinters zijn met name erg populair in situaties waar veel afdrukken gemaakt moeten worden. Dit komt vooral doordat de printer erg snel is. Houd er wel rekening mee dat een laserprinter door de bovenstaande technieken ook wat duurder is in de aanschaf. Dit maakt hij op de lange termijn wel goed doordat er over het algemeen minder inkt nodig is, maar het is wel een puntje om rekening mee te houden. De laserprinter is met name geschikt voor mensen die veel printen. 

Inkjetprinter 

De inkjetprinter zien we in de meeste woningen terug. Dit is de populairste printer als het gaat om persoonlijk gebruik. Het fijne van deze printers is dat ze in heel veel verschillende prijscategorieën verkrijgbaar zijn. Je vindt dus altijd een hp printer die binnen jouw budget past. Houd er wel rekening mee dat een inkjetprinter over het algemeen duurder is in gebruik dan een laserprinter. Dit komt doordat de cartridges relatief duur zijn. Als je slechts incidenteel print, weegt dit echter niet op tegen de voordelen. Zo  zijn ze in de aanschaf namelijk wel een stuk goedkoper en beschikken ze over veel extra functies. Wist je dat een inkjetprinter bijvoorbeeld zeer goed afbeeldingen kan printen? 

All-in-one printer 

Gebruik je momenteel nog verschillende apparaten om te printen, te kopiëren, te scannen of te faxen? Dan is dit natuurlijk zonde van de ruimte en de stroom die je verbruikt. Want waarom zou je zoveel verschillende apparaten gebruiken als er ook één apparaat bestaat waar je dit allemaal op kunt doen? Met een all-in-one printer beschik je over alles wat je nodig hebt om al die resterende apparaten de deur uit te doen. All-in-one printers worden zowel in inkjet- als laservariant aangeboden. Er is er dus altijd wel één die bij jou past.


 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]