Waterloolaan

Geschreven door BrusselsLife Team - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 01 sep. 2015, 13:29)
Waterloolaan
De Waterloolaan is één van de grote "klassieken" van de straten met luxewinkels geworden. De aanleg van deze prestigieuze laan dateert van de periode waarin België nog naar zijn onafhankelijkheid streefde terwijl Brussel op zijn beurt in afwachting was van haar grote demografische "boom" die zal doorbreken tijdens de heerschappij van Leopold II. Laat ons deze buurt eens van naderbij bekijken in een historisch oogpunt.

Op het eind van de eeuw was de Waterloolaan één van de meest prestigieuze promenades van Brussel. De hogere kringen kwamen er verpozen in de mooie cafés en in de theesalons. Ze kwamen er een ijsje eten of het middagmaal nuttigen in één van de veelvuldige restaurants. Nadien installeerden er zich de luxewinkels en de bioscopen, zodat de buurt helemaal zijn residentieel karakter verloor. De architecturale stijl van de laan verdeelt zich op een gelijkmatige manier tussen neo-rococo, neo-klassiek en neo-renaissance. Deze eenheid werd pas verbroken in het begin van de jaren zestig, op het moment dat het Hilton hotel gebouwd werd, een gebouw van dertig verdiepingen in een internationale stijl. Het is één van de belangrijkste hotels van Brussel dat vooral zakenmensen en gefortuneerde toeristen aantrekt, die volop geïnteresseerd zijn in de luxewinkels die zich bevinden in het deel van de laan dat zich bevindt tussen de Louizapoort en de Naamse Poort. Op de Waterloolaan zelf bevinden zich de winkels van de meest selecte merken zoals daar zijn Delvaux, Versace, Christofle, Christian Dior, Ralph Lauren, Giorgio Armani, Louis Vuitton, Pierre Cardin, Chanel, Gucci, Fratelli Rosetti, Xandres, Façonnable, enz.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]