Wellness in België

Thermale baden & Spa
Geschreven door Frédéric Solvel - 05 jan. 2006, 00:00 (Bijwerken: 27 apr. 2020, 09:17)
Wellness in België
Thermae en Spa's bloeien op, zowat overal in Brussel en België. Wij nodigen u vandaag uit om de klassiekers van het genre te komen ontdekken.

Historisch gezien is Spa altijd een belangrijke badplaats geweest: de Europese bourgeoisie defileerde er gedurende het hele jaar door. Vandaag de dag, hebben de helende verzorgingen, zelfs als deze blijven aanhouden, plaatsgemaakt voor het plezier van de 'well-being' of wellnes. De Thermen van Spa zijn verhuisd naar de Colline van Annette en Lubin.

Nog steeds in de Ardennen, zijn er de Thermen van Chaudfontaine, weliswaar kleiner maar eveneens charmant, die op u staan te wachten in het stadje dat dezelfde naam draagt. Het speciale is dat het kasteel van de termen u een kortdurende verblijf aanbiedt (te beginnen bij een namiddag) en ook verschillende speciale formules zoals voor de eindejaarsfeesten. Verkiest u het zand boven de turf, het vlakke land boven het Ardense reliëf, weet dat er tevens enkele hotels zijn aan de kust die u zee-verzorgingen en/of zwembaden met zeewater kunnen bieden.

Brussel...

De hoofdstad laat niets te wensen over. Verscheidene centra combineren welbevinden en nabijheid tot de stad. Het meest "urban chic" is zonder twijfel Aqua Heaven in Vilvoorde. Het is in het hedendaagse kader van het eerste Living Tomorrow-huis dat deze oase van rust groepen en particulieren onthaalt voor totaal exotische sessies.

In Vlaams-Brabant, is er het zeer respectabele Thermae van Grimbergen dat u alle weldaden van een kuur voorstelt tijdens een verblijf van langere of kortere duur.En in Waals-Brabant is er, Thalgo Limelette in de omgeving van Ottignies-Louvain-la-Neuve, een welness-centrum gesitueerd in het hart van het kasteel van Limelette.

Tussen Brussel en Leuven, Oxygen House biedt een zeldzaam en opmerkelijk concept: schenk uzelf de privé-thermen voor 2 uren, 3 uren of een hele dag. Ter uwer beschikking staan, een oase van rust: hammam, sauna's, jacuzzi, infrarood en verwarmd buitenzwembad.

Luxemburg

Le Domein Thermal de Mondorf ligt in het zuid-oosten van Luxemburg (op 20 min. van de stad Luxemburg) aan de Frans-Luxemburgse grens in Mondorf-les-bains en de Luxemburgse Moesel. Het etablissement gebruikt thermisch water, geput op 700m diepte, zeer rijk aan minerale zouten en erkend voor de helende werking, vooral voor de huid, de luchtwegen en de spijsvertering.

Maastricht

Uiteindelijk is er nog Maastricht, aangrenzende Europese stad, die een complex van thermoludisme verschaft (www.thermae.nl). Vinciane Colson et Stéphanie Guillaume

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]