TOP
Advertisement

WORLD WIDE FOOD Wereldgerechten in Brussel

Olivia Regout. Restaurants

15 Jun 2021, 00:06 Last Updated: 15 Jun 2021, 09:06

In Brussel wonen, dat betekent elke avond de mogelijkheid hebben om een andere, smaakvolle keuken te proeven. Italiaans, Japans, Libanees, Braziliaans...

Wereldgerechten in Brussel
Wereldgerechten in Brussel

En ja, de winter duurt lang en de vakantie ligt nog ver voor ons. Maar wij kunnen je van gedachten doen veranderen! We nemen je mee naar alle hoeken van de wereld voor gastronomische ontmoetingen die je zonder twijfel zin geven om gekke dingen te doen.

Beste Brusselaars, trek jullie jassen aan! Vanavond gaan we op reis.

restaurant japonais Een Japans restaurant in Elsene

Izaka-ya in Elsene is een kleine typische Japanse eetplaats. Dit restaurant biedt een Japanse keuken met echte snacks uit het land: sushi, krokante groenten, kipbeignets, gepaneerd varkensvlees, ijs met groene thee... De Japanse gemeenschap uit Brussel is er kind aan huis!

restaurant italien Italiaanse keuken in Ukkel

Sint-Gillis is verdrietig om het vertrek van I Monticelli. Het familiale restaurant verhuisde naar Ukkel. Stap deze zaak binnen en je proeft de beste traditionele Italiaanse keuken van de hoofdstad. Alles aan heel aanvaardbare prijzen en in een gezellige, eenvoudige sfeer. Vergeet niet te reserveren, je bent niet de enig die de goede keuken weet te waarderen!

restaurant libanais Folkloresfeer van een Libanees restaurant in Bascule

Er zijn meerdere Libanese restaurants in Brussel. Maar de keuken, het onthaal en de sfeer van O Liban maken van deze zaak zeker een van de beste. Proef de manakich met brebiskaas of met gehakt, monajanat of mezze, elk weekend begeleid door een optreden van Oosterse dans. De avond zal heet zijn!

restaurant brésilien Latijns Amerika: Delicioso!

Gegrilde brasem met passievruchten en Caïpirinha van het huis, zegt het je iets? Bij La Cantina Brasil bereidt Maryangela heerlijke Braziliaanse specialiteiten. 's Middags neem je er een bord en bedien je je in de keuken. De prijs wordt berekend op basis van het gewicht. Ook heerlijk is de Argentijnse keuken van Mi Tango in de Europese wijk. Fiorenzo bereidt de Argentijnse steak als niemand anders. 

restaurant ethiopien De Ethiopische keuken bij Toukoul

Heb je al eens de Ethiopische keuken geproefd? Nog nooit? Bij Toukoul ontdek je een nieuwe manier van eten. Vergeet mes en vork, hier eet je met gierstpannenkoeken die dienst doen als eetbaar bord en eetbaar bestek. En wat voor alles telt in Ethiopië, is het delen van voedsel! Op tafel komt een grote schotel met heerlijke gerechten waaruit iedereen zijn keuze maakt!

restaurant suisse Alpenmaaltijd

Droom je van besneeuwde bergen aan het Meer van Genève, fondue, raclette en eten aan de rand van het vuur? Het Zwitserse restaurant Au Petit Suisse biedt een typisch bergmenu. Je doet er krachten op om de hoogste toppen van Etterbeek te beklimmen…

restaurant malgache Malagasi parfums

Terug onder de tropische zon ruik je een keuken, geparfumeerd met kokosnoot, gember, zachte curry, peper, vanille, kaneel... Bij Madagasikara maakt de chef een erezaak van de nationale drank: rum! Je proeft er camarons (grote garnalen), geflambeerd met rum uit Madagascar, in een warme sfeer.

Restaurants Restaurants