Ben je een Yes! Zo begrijp je eindelijk de koffiekaart van je favoriete koffiebar

Yes! Zo begrijp je eindelijk de koffiekaart van je favoriete koffiebar Ben je een fervente koffiedrinker en kan je in de ochtend niet zonder je kopje of twee?
Yes! Zo begrijp je eindelijk de koffiekaart van je favoriete koffiebar
Ben je een fervente koffiedrinker en kan je in de ochtend niet zonder je kopje of twee? Ben jij eerder een persoon die nog eens op de snoozeknop drukt van je wekker en je geliefde zwarte goud in je favo shop gaat halen voor je de werkdag start? Hippe koffie specials genoeg om uit te kiezen. Alleen… vandaag de dag zijn er zoveel verschillende bereidingen dat je vast wel al eens iets gedronken hebt dat net niet je ding is. Of ben je liefhebber van nieuwe dingen proberen, maar kan je de verschillen niet meer van elkaar onderscheiden? We begrijpen je! Het heeft allemaal te maken met oorsprong, stijl en de verhouding van koffie en melk. In dit artikel leggen we het allemaal voor je uit, zodat je nooit meer hoeft te gokken en zonder stress de koffieshop binnenwandelt.
Laten we de koffiekaart even onder de loep nemen
Flat white
Dit is een Australische klassieker. Denk aan een cappuccino, maar dan met minder schuim en meer koffie. Het is intenser van smaak en romiger voor meer mondgevoel. Perfect als je een klassieke latte te slap vindt. Perfecte eerste keus als je koffiebonen wil kopen om zelf eens te experimenteren!
White mocha
Dit is voor de zoetebekken! Het is een latte met witte chocolade siroop. Romig, zoet en zacht. Vooral populair bij wie liever geen bittere koffie drinkt. Wie gaat voor de iced versie van deze bereiding, zal ook intens geluk ervaren.
Mocha / Mochaccino
Dit is een espresso met warme melk en chocoladesmaak. Zie het als een chocomelk voor volwassenen. Soms geserveerd met slagroom en gevaarlijk lekker.
Cortado
Eviva España! Cortado is Spaans voor “gesneden”. Hier spreken we over een espresso “gesneden” met een gelijke hoeveelheid warme melk. Klein, straf, maar iets zachter dan een gewone espresso.
Caffè Breve
Een Amerikaanse twist: espresso met een half deel gestoomde room en melk. Heerlijk romig en bijna een dessert in een kopje. Misschien wat zwaar, maar oh zo luxueus.
Cold brew/ Nitro cold brew
Nee, dit is geen ijskoffie zoals je zou denken! Het is koud gezette koffie en deze wordt 12 tot 24 uur getrokken met koud water, wat het minder bitter maakt. Aan de nitro-variant wordt stikstofgas toegevoegd voor een fluweelzachte textuur – zoals een Ierse Guinness, maar dan met cafeïne.
Affogato
Een Italiaans toetje in een kopje. Het is een bolletje vanille-ijs waar een shot hete espresso over wordt gegoten. Koffie. IJs. Smeltend geluk. Wil je dit thuis proberen? Kies dan voor een romige espressoboon, zoals die van Segafredo. Het zorgt voor een mooie balans met het zoete vanille-ijs.
Je hoeft geen hippe barista te zijn om deze koffies te proeven. Met een goed recept, wat tijd én de juiste koffiebonen kom je al ver. Je kan zelfs investeren in een koffietoestel als dit je zo hard aanspreekt. Al is er natuurlijk niks mis met gewoon achterover leunen en je favoriet laten bereiden!

Vond je dit artikel leuk?
Deel het