TOP
Aux Armes de Bruxelles

Aux Armes de Bruxelles Authentieke Belgsiche keuken in een chic en historisch kader!

Website contact  Send message
In hartje Brussel maakt Aux Arme de Bruxelles heerlijke Belgische gerechten klaar, en dat alles in een belle époque sfeer.

De vernieuwing van de Brusselse gastronomie

Rudy Vanlancker, die al Chez Léon bezit, heeft sinds kinds af aan een voorliefde voor Les Armes de Bruxelles. Hij heeft het restaurant dus zonder aarzelen gekocht in 2018. Helemaal gerenoveerd, de brasserie is nu sinds een paar maanden weer open, en heeft zijn oude charmes weer helemaal terug.

 

Een moderne keuken in een historisch kader

Het oude Brusselse huis waar het restaurant in woont geeft hem een speciale aura. Aan de binnenkant vindt u hoge plafonds, warm hout, vergulden en luchters. Het zaal personneel draagt perfect het historische uniform: wit vest en schoudervullingen.

 

Alleen de keuken is gemoderniseerd. De Chef Cédric Callenaere, die vroeger bij La Roue d’Or en de Brasserie de Bruxelles heeft gewerkt, maakt hier typische brusselse gerechten klaar, met verse en heerlijke ingredienten.

Op de kaart vind u een paar grote klassiekers terug zoals:

  • Gegrilde Tarbot met huisgemaakte boter
  • Vol au vent
  • Cuberdon crème brûlée
  • Geflambeerde pannenkoeken
  • Garnaalkroketten
  • Oeters in het seizoen …

 

Er is ook een uitgebreide wijnkaart om van een heerlijk glaasje wijn te genieten onder het eten.

 

Het restaurant wordt verdeeld in drie sferen: de brasserie, de rotonde en de bodega. Heel Brussel verzameld er zich graag om wat te drinken en te genieten van de heerlijke brusselse keuken.

 

Openings tijden:

Zondag tot donderdag van 12uur tot 23uur en vrijdag en zaterdag van 12uur tot 23u30