TOP
Let op: alle restaurants en bars in België zijn tot 3 april gesloten vanwege de Corona Virus-epidemie X
Bij Den Boer

Bij Den Boer Het restaurant waar je van goede vis kunt genieten

Website contact  Send message
Bij den Boer, in de Sint-Katelijnewijk, eert de vis!

Stap dit restaurant binnen en je komt terecht in de tijd dat Brussel ‘brusselde’, de tijd waarin de vis regeerde over de wijk. Bij de Boer, dat is een decor à la Parijs brasserie met houtwerk, afgeronde spiegels en heel wat vaste klanten.
 

Eens de haven van Brussel verdwenen was en de Sint-Katelijnekerk was gebouwd, werd het plein ingericht, rekening houdend met zijn verleden. Sindsdien is de Vismarkt er gevestigd. En restaurant Bij den Boer nam er zijn intrek.
 

Bij den Boer en zijn visspecialiteiten in Brussel
 

Het duo aan het commando, Geert Heyvaert en Marnic Malaise, waakt erover de familiale sfeer te behouden die zorgde voor de reputatie van Bij den Boer. De geest van dit visrestaurant leeft ook verder in de eenvoudige keuken die de Brusselse smaakpapillen verblijdt.
 

De borden zijn eenvoudig, maar smaakvol! De garnaalkroketten zijn hun naam waardig, de lotte met prei is rijkelijk en de bouillabaisse gewoon heerlijk. De mosselen worden op zeven manieren bereid volgens hetzelfde principe: smaak en kwaliteit voor alles. Bij de koning van de schaaldieren wordt de kreeft op verschillende manieren aangeboden: belle vue, à la nage, gebakken met tijm of met look. En als iemand geen fan van vis is, biedt Bij den Boer een filet pur met een saus naar keuze uit de klassiekers van de brasserie.
 

’s Middags is er een driegangenlunch voor 24,50 €. Het viergangenmenu, dat elke twee weken wordt vernieuwd, kost 29,50€. 
 

De wijnkaart van Bij den Boer, bijna enkel Frans, bevat voor het grootste deel witte Loire- en Bourgognewijnen die de visgerechten perfect vergezellen. Er zijn ook enkele flessen rode wijn, Bordeaux en Loire, voor de liefhebbers.
 

Men haast zich om een plaatsje vast te krijgen bij Bij den Boer, denk er dus aan te reserveren! Zodra het mooi weer is, is het terras snel volzet.