TOP
Let op: alle restaurants en bars in België zijn tot 3 april gesloten vanwege de Corona Virus-epidemie X
Café Métropole

Café Métropole Restaurant van het hotel Metropole, een echt museum van de Belle Epoque

Website reservations  Reservations contact  Send message
Gelegen op de begane grond van het gelijknamige paleis op de Brouckèreplein, verwelkomt dit historische café u in een uitzonderlijke omgeving!

De charme van een historisch Brussel café

Café Métropole, dat is in eerste instantie sfeer en decor. In een sfeer tussen Art Nouveau en Barok, zijn spiegels en een imposante luchter aanwezig in de zaal. Verder gaat het om gewoontes: men is in Café Métropole vooraleer de dag aan te vatten, voor een rustige pauze, om te genieten van een koffie met gebak, of voor een glas na een bioscoopbezoek... Zowel in de zomer als de winter kan men plaatsnemen op het terras (verwarmd in de winter) om de vinger te houden aan de pols van de stad en om vanuit een ooghoek de bekenden te observeren die in het hotel verblijven. Café Métropole is open van 's morgens (9u00) tot 's avonds laat (1u00).
 

Café Métropole, aan de ingang van een paleis

Café Métropole heeft niets aan het toeval overgelaten: een historisch decor, een mooi terras, een menu met het beste van de Belgische gastronomie en een team dat oog heeft voor klanten. Ter ere van de makers biedt de familie Wielemans-Ceuppens, Café Métropole, ook zeven fusten bier en een fijne selectie ambachtelijke producten. Elke donderdagavond biedt Café Métropole u een "live muziek" vanaf 19u.
 

Op de kaart van Café Métropole staan de traditionele brasseriegerechten maar ook kleine restauratie (van 11u30 tot 14u30 en vanaf 18u00). Zoals het de gewoonte is in een paleis, heeft Café Métropole heel wat extraatjes voor zijn klanten, zoals een autoservice, WIFI, meertalig personeel...
 

A la carte du Café Métropole

Daily Chef's special menu's:

  • 2 gangenmenu aan € 18,00/pers* - Lunch van maandag tot vrijdag
  • 3 gangenmenu aan €35,00/pers*

* Exclusief dranken