TOP
Chambelland

Chambelland Sinds 2014 geeft bakkerij Chambelland glutenvrij een plek

Website contact  Send message
Chambelland is de eerste die glutenvrij brood en banket maakt van volledig natuurlijke biologische producten

Kwaliteit staat voorop

Na Parijs opent bakkerij Chambelland hun tweede verkooppunt in het hart van Elsene. Arnaud Rasquinet leidt de Chambelland-franchise in de Benelux. De elegante Brusselse boetiek, bekleed met hout en marmer, nodigt u uit om de geniale, smakelijke en uitgebalanceerde recepten te ontdekken. Elk Chambelland-product wordt gemaakt in de bakkerij zelf. De kwaliteit van deze ambachtelijke bakkersproducten wordt uitmuntend gecontroleerd via de productielijn. Een essentieel element van het brood, de rijst, wordt geselecteerd in de vlakte van Po. Witte, bruine of volkoren meelsoorten worden gemalen in de molen van Chambelland en vervolgens naar de bakkerij vervoerd.

 

Gezonde, gastronomische producten

Deze ongekende bakkerservaring kan bogen op het glutenvrij zijn, maar dankzij het assortiment brood en gebak is het ook en vooral lekker en smakelijk. De belangrijkste producten zijn natuurlijk brood op basis van rijstmeel en boekweit. Vier in getal, aangeboden als heel, halfje, vierde of achtste deel en ze verrassen met hun lage, brede vorm. De origineelste? Het chocoladebrood of het atletenbrood. We watertandden ook van de focaccia, pissaladière, chambelline, soesjes, het suikerbrood, de muffins, de taart en gebakjes.

 

De voordelen van glutenvrij

Allereerst is het een hulpmiddeltje voor de lijn: rijst, van de familie van zetmeelrijke voedingsmiddelen, is een vetarme voeding met een lage glycemische index. Het levert plantaardige eiwitten en bevat complexe koolhydraten en geeft daarom een verzadigd gevoel, om onbedwingbare trek tussen twee maaltijden te voorkomen. Het zit ook vol energie, is rijk aan vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen. Rijst bevat geen gluten en kan zonder beperking worden geconsumeerd door mensen met coeliakie of glutenintolerantie.