TOP
Dominique Rigo

Dominique Rigo

Rue de Stalle, 210
1180 Uccle

De beste meubels op 4 verdiepingen in een "loft" -sfeer

Website contact  Send message
De «style Dominique Rigo» is modern zonder minimalistisch te zijn, met een voorliefde voor Italiaans en Scandinavisch meubilair !

Verschillende meubelstukken hebben nooit de selectie voorgestelde meubels verlaten. Eenvoud, heel mooie materialen en uitstekend gemaakte meubelen zijn de beste garantie tegen veroudering. In zijn showroom in Ukkel stelt Dominique Rigo het beste van design voor. Een voorstelling van meer dan 3500 m² op vier verdiepingen om de meubelen te ontdekken in een loftsfeer. U vindt er de uitgebreidste keuze aan internationale collecties en heruitgaven van grote klassiekers van design, bureaumeubilair, tuin- en keukenmeubilair...

Keuze aan producten

De selectie designproducten bevat de volgende merken: AGAPE / ALIAS / ARCO / ARKETIPO / ARPER / ARTEMIDE / B&B ITALIA / CAPPELLINI / CASALIS / CASAMILANO/CASSINA / CARL HANSEN / CLASSICON / DESALTO / EMECO / ERBA MOBILI / EXTREMIS / FIAM / FLEXFORM / FLOS / FONTANA ARTE / FOSCARINI / FRITZ HANSEN / GALOTTI & RADICE / HUGUES CHEVALIER / INGO MAURER / INTERLÜBKE / KARTELL / KNOLL / LAGO / LIGNE ROSET / LIMITED EDITION / LUCEPLAN / MAXALTO / MDF ITALIA / NEMO / PAOLA LENTI / PASTOE / POLIFORM / POLTRONA FRAU / SAHCO HESSLEIN / SIMON / TOULEMONDE BOCHART / VARENNA / VITRA.

Studiebureau

Dominique Rigo is een studiebureau  dat werkt volgens een bestudeerde benadering en dat plannen uitwerkt om te komen tot de beste oplossingen voor de «home» en «office» projecten.

Collectiviteit 

De onderneming werkt geregeld met gerenommeerde architecten en ontwerpers voor het ontwikkelen van prestigieuze projecten, zowel residentieel als commercieel.

Ander verkooppunten

Dominique Rigo, dat zijn ook twee andere verkooppunten in Brussel:

Cassina

Cassina, het merk van design Made in Italy, opende in november 2011 zijn eerste eigen showroom in België, in samenwerking met lokale partner Dominique Rigo. De showroom van 800 m2 is verdeeld over drie verdiepingen en ligt in het centrum van Brussel in de prestigieuze wijk van de Louizalaan, gekend voor de belangrijke winkels en de overvloed aan hoogstaande restaurants. De Belgische identiteit van de architectuur van het gebouw is bewaard gebleven: met een hoogte van 15 meter onder het plafond, is het gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Bepaalde typische elementen in Art Nouveau stijl zijn gerestaureerd, zoals de lift in staal en de trap in metaal. Bovendien ligt deze showroom in de nabijheid van het bekende Hôtel Solvay, het meesterwerk van de Art Nouveau, gerealiseerd in 1895-1900 door de bekende architect Victor Horta.

In hetzelfde gebouw zijn de twee andere merken van de groep vertegenwoordigd: Cappellini en Poltrona Frau.

Cappellini

Verfijnde, elegante, extravagante design, een Italiaanse knowhow. De designmeubels van het huis Cappellini hebben steeds dat ietsje meer dat de stukken tot leven laten komen! Van 1946 tot nu onderging Cappellini een grondige transformatie waardoor de zaak de vergelijking met meubel- en designwinkels wereldwijd kan doorstaan. Van de eerste benadering van de internationale creativiteit, via het commercialiseren van hoogstaande stukken, tot de voorstelling van designers, Cappellini heeft door de jaren heen gezorgd voor verschillende, heterogene collecties die harmonieus samengaan onder dezelfde vlag. Cappellini, geboren als een ambachtelijke onderneming, heeft zich voor het nieuwe millennium gebogen over de wereld van het beeld, van experimenteren en het onderzoeken van modellen, vaak in de meest geraffineerde eenvoud, die voldoende ruimte laat voor de consument, een individuele interpretatie. De producten van Cappellini vervelen nooit en zijn niet absurd. Ze hebben steeds iets levendigs en licht in zich, vaak vol gezonde humor, soms moedig en dynamisch met formele oplossingen: het zijn de karakteristieken die van de Cappellini een collectie met tegenstrijdigheden maken. Moedig als het is, blijft Cappellini verderwerken met ontwerpers uit de hele wereld, verschillende karakters die geen echte ‘style Cappellini’ maar die concurreren om een evenwichtige en overtuigende collectie vormen.

Poltrona Frau

Een internationaal designmerk met een ‘Made in Italy’ perfectie en uitmuntendheid.

Sinds 1912 associeert het grote publiek Poltrona Frau zich steeds en onmiddellijk met kwaliteit en ontwerpen, vooral van zetels. Een karakteristieke naam die onmiddellijk wordt gelinkt aan Duitse geluiden, maar die afkomstig is van de Sardijnse stichter Renzo Frau, die er in geslaagd is de ‘Made in Italy’ stijl en kwaliteit verder dan de internationale grenzen te tillen. De geschiedenis van Poltrona Frau heeft heel wat hoogtepunten gekend en heeft op een zekere manier bijgedragen tot het creëren van de legende die dit bedrijf momenteel is. De kwaliteit van Poltrona Frau is gecreëerd met de onderneming en heeft steeds deel uitgemaakt van de cultuur van de schoonheid die iedereen beroert. Elk aspect, van het idee tot het afgewerkte product, van de voorstelling van de collecties tot de dienst na verkoop, is zodanig bedacht dat het onze klanten een maximum aan comfort garandeert. Verder wordt de kwaliteit gegarandeerd door nauwgezette labotests en heel strikte fabricatieprocedés.

De showroom is open van dinsdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u30, Louizalaan, 1050 Brussel. Tel.: 02/538.00.15.

Vitrapoint. Brussels

Na vijf jaar op de Zavel in het toeristische centrum van Brussel, is ‘Vitrapoint. Brussels’ verhuisd naar de Louizawijk. In navolging van andere grote Europese steden, beschikt Brussel nu ook over een Vitrapoint. van ongeveer 450 m2. U vindt er alle Vitraproducten voor bureau en huis, de collectie van het Vitra Design Museum (www.design-museum.de) en miniaturen en boeken. U kunt hier terecht voor aankopen en advies over inrichting van huis en bureau, in een aangename sfeer. De zaak is toegankelijk voor professionals (architecten, binnenhuisarchitecten, immo-ontwikkelaars...) en voor het grote publiek.

De showroom is open van dinsdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u30, Louizalaan, 1050 Brussel. Tel.: 02/242.02.02.