TOP
Ecole Internationale Montgomery

Ecole Internationale Montgomery De beste school om te slagen voor een internationaal baccalaureaat (IB)

Website contact  Send message
De International school Montgomery (ISM) is een privéschool met een tweetalig programma en heeft een lager en middelbaar gedeelte.

Het internationale karakter van de school is zichtbaar door het tweetalige Frans-Engelse programma, maar ook door het profiel van de studenten, met meer dan 40 nationaliteiten.
 

Internationale school Montgomery : een internationale school in het centrum van Europa

De Internationale school Montgomery is gevestigd in een oud herenhuis uit de 20e eeuw. De setting is ideaal voor het leren van studenten: de klassen hebben de sporen van rijkdom bewaard die de reputatie van de grote huizen van Brussel hebben gemaakt. In dit oude herenhuis is er het karakter van het 'familiehuis' dat het gebouw kende tijdens zijn eerste gebruik.
 

Vanaf het eerste jaar van de basisschool leren kinderen Engels met een bepaalde methode op basis van games of tijdens artistieke en recreatieve activiteiten. Middelbare scholieren volgen het Internationaal Baccalaureaat (IB) -programma. Vanaf het eerste jaar van het middelbare onderwijs hebben studenten 40% van de cursussen in het Engels gekregen. Vanaf het derde jaar kunnen studenten kiezen voor een wetenschappelijke of literaire oriëntatie. De Internationale school Montgomery hecht veel belang aan het leren van talen, naast Engels kunnen studenten lessen volgen in het Chinees, Spaans en Nederlands. Veel activiteiten zijn zowel op school als buiten gepland: musea, theater, weekend aan zee, schoolreisje, humanitaire reis...
 

De Internationale school Montgomery werkt ook samen met Belgische universiteiten zoals de ULB, de KUL en buitenlandse zoals: de Universiteit van Chicago, Cambridge, Tokyo, Maastricht: vertegenwoordigers komen elk jaar naar de ISM om de studenten te ontmoeten.
 

Deze school ligt dicht bij de Europese instellingen, op 50 meter van het Montgomeryplein, is zeer gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (metro, tram en bus). Vanaf het begin van het schooljaar 2018 zal de school een schoolbusservice beschikbaar stellen voor ouders die dat wensen.
 

Het hele jaar door worden informatiesessies georganiseerd, aarzel niet om ons te schrijven op [email protected] of bel ons op 02/733.63.23.