TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Bossa Nova beginners

16 september 2020 - 30 juni 2021
Ontdek deze prachtige traditionele muziek. Er komen verschillende aspecten aan bod: ritme, akkoorden, partituren lezen en zang.

Venue

Osteria Michele Laeken - Rue de Wand 195, 35  1020 Laeken Bruxelles

Tickets

Normaal 380 €

Event date & Times

Dit atelier is gewijd aan de ontdekking van deze prachtige muzikale traditie. Er komen verschillende dingen aan bod: * ritme (praktisch): we starten vanuit de traditionele ritmes van de samba en gaan voort op andere afro-braziliaanse ritmes (afoxe, samba-reggae, samba-funk, ...), we doen dit door middel van de tamboerijn, surdo, agogo,.... gitaar: * ’batidas’ van de gitaar: om goed te begrijpen hoe het ritme van het genre bossa nova in elkaar zit, passen we deze ritmische technieken toe met de rechterhand, dit zijn de ’batidas’ * harmonie van jazz: de bossa nova heeft de jazz harmonie in de samba geïntroduceerd. We bekijken dus de veelvoorkomende jazz-akkoorden, gebruikt door o.a. A.C.Jobim, j.Gilberto, J.Bosco, Djavan en anderen. Om daarna de linkerhand te leren bewegen. * partituren lezen: na enkele basisoefeningen starten we met het interpreteren van standaard melodieën van de Braziliaanse muziek. We leren partituren ontcijferen en kunnen daarna de liedjes leren naar keuze. zang: * We leren zingen zoals J.Gilberto, Djavan en anderen, we leren Braziliaanse teksten voordragen en Franse vertalingen van Braziliaanse teksten.

La source : Agenda.be