TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Ex Funeris // 36th BIFFF

05 april 2018 - 05 april 2018

Venue

Palais des Beaux-Arts - BOZAR - Rue Ravenstein, 23  1000 Bruxelles

Tickets

Normaal 3 €

Event date & Times

Een firma komt voor de dag met een revolutionaire oplossing voor een eeuwenoud probleem: hoe de doden weer tot leven wekken? Maar kort daarna vindt een kosmische ramp plaats en de hele planeet belandt pardoes weer in de steentijd. Acht maanden later dwaalt een mysterieuze man tussen de brokstukken van de verdwenen maatschappij, terwijl de overlevenden zich zo goed en zo kwaad mogelijk trachten te organiseren.

Ex funeris van de Waalse cineast Alexandre Drouet is niet zomaar een snelle genreoefening. In plaats van de zoveelste goedkope zombiefilm is deze intelligent geconstrueerde film een bespiegeling over de actuele consumptiemaatschappij en de plaats van de mens daarin. Dankzij een doordachte lo-fi aanpak met efficiënte zwart-witfotografie heeft zijn einde-der-tijdenverhaal uiteindelijk meer gemeen met The Road dan met Mad Max of World War Z.

La source : Agenda.be