TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Ghostland // 36th BIFFF

03 april 2018 - 03 april 2018

Venue

Palais des Beaux-Arts - BOZAR - Rue Ravenstein, 23  1000 Bruxelles

Tickets

Normaal 13 €

Event date & Times

Na de dood van haar tante erven Colleen en haar twee dochters Beth en Vera een huis op het Amerikaanse platteland. Het exterieur zou niet misstaan in de 12de sequel/reboot van The Texas Chainsaw Massacre en het interieur lijkt wel een natte droom voor rednecks. Veel tijd om het allemaal een beetje leefbaar te maken, krijgen ze niet, want een bende bloeddorstige bruten valt binnen tijdens hun eerste nacht. Colleen laat het moederlijk beest in haar los en weet haar kroost te redden van deze barbaren. Zestien jaar later zijn de littekens nog steeds voelbaar bij het drietal. Beth heeft haar angsten kunnen omzetten in creativiteit en is een succesvolle fantasy schrijver geworden. Colleen woont nog altijd in het huis met Vera. En die heeft het heel wat moeilijker. Ze herleeft elke nacht dezelfde feiten en kan realiteit en nachtmerrie niet meer van elkaar onderscheiden. Alsof het nooit is opgehouden.

Pascal Laugier is een begrip in de Franse genrecinema. Tien jaar geleden liet hij Martyrs op ons los, een mokerslag waar we nog altijd niet van zijn bekomen. Dit jaar openen we het festival met zijn nieuwste angstfestijn. Ghostland is niet alleen een visueel maar ook een narratief juweeltje. Het is een heuse rollercoaster van jumpscares. En het strafste aan de film is dat hij één van de meest beroemde Franse zangeressen heeft kunnen strikken voor een rol die totaal tegen haar imago ingaat. Mylène Farmer zal haar diepste demonen loslaten in deze huiveringwekkende horrorprent. Klasse!!

La source : Agenda.be