TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Gintama // 36th BIFFF

04 april 2018 - 04 april 2018

Venue

Palais des Beaux-Arts - BOZAR - Rue Ravenstein, 23  1000 Bruxelles

Tickets

Normaal 8 €

Event date & Times

En dan nu een stukje alternatieve geschiedschrijving. In de negentiende eeuw raakte Tokio ingepalmd door amanto of luchtmensen. In één klap werden de samoerai (je weet wel: die koene krijgers waar we graag films over zien) gedegradeerd tot tweederangsburgers. De spierwitte Gintoki heeft zijn stalen zwaard ingeruild voor een houten exemplaar en leidt nu een detectivebureau. Zijn assistenten zijn een gebrilde nerd en een opvliegende roodharige schone met een zwak voor neushoornkevers. Op een dag krijgen ze de opdracht om op zoek te gaan naar het superzwaard Benizakura, dat in verkeerde handen is gevallen. Zo komen ze op het spoor van de rebellengroep Kiheitai. Een van hen, een blinde met een Bono-brilletje, valt Gintoki zomaar aan… Kun je nog volgen?

De razend populaire manga Gintama werd al tweemaal bewerkt in animatieformaat, maar dit is de eerste live action-verfilming. De knettergekke plot, een mix van sciencefiction en historisch zwaardvechtdrama, werd toevertrouwd aan regisseur Yuichi Fukuda (Hentai Kamen 2). Hij houdt niet alleen een moordend tempo aan, maar zet ook volop in op de absurde humor en de psychedelische sfeer. In de hoofdrol herkennen we Shun Oguri, bekend van zijn werk met Takashi Miike (Sukiyaki Western Django, Crows Zero 1 & 2).

La source : Agenda.be