TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Hugo Pratt, les chemins du rêve

25 mei 2019 - 24 november 2019
Wandel in de voetsporen van Corto Maltese en in de droomachtige en romantische wereld van de beroemde Italiaanse cartoonist Hugo Pratt!

Venue

Fondation Folon - Drève de la Ramée, 6A  1310 La Hulpe

Event date & Times

De Stichting Folon brengt een exclusieve tentoonstelling, gewijd aan de beroemde stripauteur Hugo Pratt. Deze tentoonstelling belicht de droom, de draad waarrond zijn werk geweven is. Zijn personages, Corto Maltese bij uitstek, vallen regelmatig in slaap, op de grond, of letterlijk in een droom. Deze dromen openen voor hen de velden van een fascinerende en speelse meta-realiteit waarin kraaien en katten spreken, waar feeën en ridders regeren en waar tijdeloosheid heerst.

De tentoonstelling verenigt een zestigtal aquarellen en originele platen. Ze is opgesplitst in drie delen: natuur, tijd en personages. Ze uit zich in spiegelspel, licht en schaduw en gesloten kabinetten. Op die manier worden er subtiele assonanties gecreëerd naar Hugo Pratts stripverhalenwereld. Ze vertelt zijn visie op dromen en mythen en benadrukt zijn benadering als auteur en kunstenaar.

Waar eten we na het evenement?