TOP
Advertisement
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Jazzday - Jean-Louis Rassinfosse / Jeanfrançois Prins

30 april 2019 - 30 april 2019
Ter gelegenheid van International Jazz Day heeft het museum het genoegen twee getalenteerde muzikanten te ontvangen die een concert zullen brengen tijdens de middag: Jean-Louis Rassinfosse op de contrabas en Jeanfrançois Prins op de gitaar. Het ideale moment om het museum te ontdekken met een streepje muziek!

Venue

Musée de la Banque Nationale de Belgique - Rue Montagne aux Herbes potagères, 57  1000 Bruxelles

Categories

Event date & Times

Vijf Brusselse musea openen op die dag hun deuren voor een jazzconcert van telkens 45 minuten door een origineel samengesteld muzikaal duo. Zo kun je in het museum van de Nationale Bank tijdens je middagpauze terecht voor een optreden van Jean-Louis Rassinfosse op de contrabas en Jeanfrançois Prins op de gitaar.

Jean-Louis Rassinfosse is een prominente, vaste waarde in de Belgische jazz scene. Hij deelde het podium met de grootste jazzspelers: Michel Petrucciani , Chet Baker, Toots Thielemans en Steve Houben om er maar een paar te noemen. De klank van zijn aardse maar zingende contrabas weerklinkt ondertussen op meer dan honderd albums.

Ook gitarist, componist, arrangeur en producer Jeanfrançois Prins, sinds kort terug in Brussel, trad reeds overal ter wereld op naast de grote namen uit de jazz wereld. Als muzikant wordt hij getypeerd door zijn grote liefde voor een melodische samenhang, voor vrije improvisatie en een organische interactie tussen de muzikanten.

De ontmoeting tussen beide jazz coryfeeën belooft een sensationeel concert te worden in het majestueuze Atrium van het museum: een 19e-eeuws bankgebouw dat nog niets van zijn authentieke schoonheid verloren heeft.

La source : Agenda.be