TOP
Advertisement
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Jean-Louis Rassinfosse / Jeanfrançois Prins

30 april 2019 - 30 april 2019
In het kader van de Internationale Dag van de Jazz, vijf brusselse musea openen hun deuren voor jazz door originele duo’s te laten spelen in het uitzonderlijk kader van hun zalen. De gelegenheid om de stad en zijn musea op een muzikale manier te ontdekken !

Venue

Musée de la Banque Nationale de Belgique - Rue Montagne aux Herbes potagères, 57  1000 Bruxelles

Categories

Event date & Times

Jean-Louis Rassinfosse, onontkoombare figuur van de Belgische jazz, heeft de wereld rondgereisd naast muzikanten zoals Joe Jones, Clifford Jordan, Claudio Roditi, Richard Galliano, Michel Pettrucciani, Chet Baker maar ook Steve Houben, Toots Thielemans, Eric Legnini, "L'Âme des Poètes", José Van Dam... De klank van zijn aardse maar zingende contrabas weerklinkt op meer dan een honderdtal albums. Een onvermoeibare contrabassist die bij elk concert verrassend uit de hoek komt !

De gitarist Jeanfrançois Prins, sinds kort terug in Brussel, heeft opgetreden en opgenomen in Europa, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië. Als componist, arrangeur en producer, leefde hij lange tijd tussen New York en Berlijn, en opnam en werkte samen met veel grote namen van de jazz wereld. Muzikant verliefd op melodie, hij houdt van improvisatie zonder vangnet en organische interactie. Jeanfrançois heeft zeven albums als leider opgenomen, en meer dan vijftig albums als gastsolist.

La source : Agenda.be