TOP
Vanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoekenVanwege het coronavirus worden veel evenementen en demonstraties geannuleerd. Voor meer informatie nodigen wij u uit om de evenementwebsite te bezoeken X

Killing God // 36th BIFFF

04 april 2018 - 04 april 2018

Venue

Palais des Beaux-Arts - BOZAR - Rue Ravenstein, 23  1000 Bruxelles

Tickets

Normaal 10 €

Categories

Event date & Times

Een afgelegen huis in een bergstreek lijkt de perfecte locatie voor een familiefeest op oudejaarsavond. Ja toch? Tussen de familieleden is lang niet alles peis en vree, maar als er ook nog een ongenode gast verschijnt, gaan de poppen pas echt aan het dansen. God in eigen persoon verschijnt op het toneel, maar dan wel in de gedaante van … een dakloze dwerg. Hij brengt de onthutste familie slecht nieuws: zodra de zon opkomt, zal de volledige mensheid zonder pardon worden uitgeroeid. Schrale troost: ze mogen beslissen welke twee personen gered zullen worden. De zaken lopen al snel uit de hand en het heuglijke familieonderonsje mondt uit in een sinistere variant op Tien kleine negertjes.

Killing God, op het festival van Sitges goed voor de publieksprijs, is de eerste lange speelfilm van de jonge Catalanen Caye Casas en Albert Pintó. Hun debuut is een gitzwarte komedie met religieus alibi, in de beste traditie van El día de la bestia van Álex de la Iglesia (BIFFF 1996). Bij de acteurs herkennen we een reeks oudgedienden van de Spaanse film: Emilio Gavira (Blancanieves, Mortadelo y Filemón), Eduardo Antuña (De la Iglesia’s 800 balas, Torrente 4) en Itziar Castro ([REC] 3: Génesis).

Facebook: @spainartsandculturebe

La source : Agenda.be